Exposició romànic
Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 5 d’abril de 2018

25/04/2018

Ple ordinari municipal de Centelles del 5 d’abril de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Rosa Puig Moré, regidora d’AraJunts per Centelles, es va convocar el ple ordinari a les 9 del vespre. En el primer punt de l’ordre del dia es va aprovar la sessió anterior, del 7 de març de 2018.

En el segon punt es van aprovar les festes locals per a l’any 2019 que seran el 30 i el 31 de desembre, ja l’1 de setembre (diada de Sant Llop, patró de Centelles) s’escau en diumenge. El tercer punt era per aprovar l’inventari general de béns i drets de l’Ajuntament i de l’organisme autònom local residència Sant Gabriel i la rectificació a 31 de desembre de 2017. Es va aprovar amb l’abstenció de Dolors Calm Morera, regidora del PDeCAT. El portaveu de Junts per Centelles i el regidor no adscrit van al·legar que es tractava d’un tema molt tècnic.

El punt següent era per aprovar el decret d’Alcaldia número 36 de 2018 on s’aprovava el Marc Pressupostari (exercicis 2019-2021). Per a la regidora del PDeCAT, Dolors Calm Morera “es modifiquen les dades i prou”. Per al regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz, “caldria caminar en noves maneres de fer política, hem perdut una gran oportunitat”.

Seguidament es va donar compte dels decrets d’Alcaldia números 10 i 24 de 2018 sobre contractació de personal, relatius a plans d’ocupació per a feines de peonatge i tècnic del servei Espai Jove. Per al regidor, Víctor Barquer Cruz, “si ens creiem que volem fer polítiques d’integració social ho hem de fer d’una altra manera; es podrien posar eines per crear cooperatives i donar viabilitat a altres projectes per tal que aquestes persones es fessin càrrec de la seva ocupabilitat”. L’alcalde, Miquel Arisa Coma va replicar que “ja ens agradaria poder-ho fer però aquestes són només ajudes temporals”.

El sisè punt de l’ordre del dia era per donar compte de la relació de decrets d’Alcaldia de 18 de gener a 23 de març de 2018. Alfons Giol Amich, portaveu d’Ara Junts per Centelles es va referir al decret número 29 que feia referència al Palau dels Comtes i va demanar com estava el tema. L’alcalde li va respondre que “si hi haguessin novetats ja els hauríem convocat. La situació actual no és diferent des de la darrera reunió. Hi ha un problema real, els imports pels quals està travada la finca i si aquests imports són superiors del que es pot oferir”. Per l’alcalde “ara mateix està encallat per voluntat de la propietat”. Per a la regidora del PDeCAT “ens temem que les negociacions no van per bon camí”. Pel que fa al pla d’usos de l’immoble per al primer tinent d’alcalde, Josep Paré Aregall “seria una irresponsabilitat parlar-ne sense que l’immoble sigui de propietat municipal”.

En l’apartat de precs, preguntes i mocions es van declarar la urgència de tres mocions que es van debatre seguidament. La primera feia era a favor de l’escola catalana i el model d’immersió lingüística que es va aprovar per unanimitat. La segona per donar suport a Càrnies en Lluita per denunciar “l’explotació i l’incompliment de la llei a més de les males pràctiques laborals i sanitàries”. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals i Víctor Barquer Cruz va destacar que “en el poble menut és on rau la força d’aquest país i hem de lluitar per la seva dignitat ”. Prèviament Barquer va recriminar a la regidora del PDeCAT, Dolors Calm Morera que “es qüestionés si s’havia de presentar aquesta moció ja que no era una qüestió de poble”. Calm va negar rotundament aquesta afirmació i li va dir que “aquí guanyen sempre els mateixos perquè no hi ha oposició”.

La tercera de les mocions feia referència a la petició d’alliberament dels presos polítics. Per a Víctor Barquer Cruz “és una moció més que s’aprova però cal donar un cop de puny a la taula i començar a actuar de veritat, tenim una finestra revolucionària i l’hem d’aprofitar”. Alfons Giol Amich de Junts per Centelles va demanar “perquè no es feia un ban municipal on s’expliqués a la població que s’havia aprovat aquesta moció” i des de l’equip de govern es va dir que no farien cap ban. La moció també es va aprovar per unanimitat.

Dolors Calm Morera en nom del CDR de Centelles va preguntar quan es debatrà el fet de posar el nom “1 d’Octubre” a una plaça o carrer del poble. El regidor Josep Arisa Argemí va explicar que “hi ha una comissió per parlar-ne i en un termini d’unes tres setmanes hauria de quedar resolt”.

En l’apartat de precs i preguntes es van tractar temes com el soroll que produeixen algunes empres de la Gavarra i dels quals s’han queixat alguns veïns, les companyies elèctriques municipals i la seva transparència, la situació actual de la Unió Esportiva Centelles, la gestió de la neteja durant les nevades d’aquest hivern o la manca d’informació que al·leguen des del grup de Junts per Centelles del debat de cultura i educació que s’està fent.

 

« Més informació del Ple municipal del 5 d'abril de 2018 »