Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari de 17 de juny de 2023

20/06/2023

Ple extraordinari de 17 de juny de 2023

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE L'AJUNTAMENT DE CENTELLES I ELECCIÓ DE L'ALCALDE
Assistents
Es reuneixen les persones que han estat proclamades regidors/ores electes per la Junta Electoral a conseqüència dels resultats de les últimes eleccions locals del dia 28 de maig de 2023 i que es relacionen a continuació: Josep Paré Aregall, Josep Arisa Argemí, Anna Chàvez Calm, Jordi Romeu Surriba, Aina Galceran Vilardell, Antoni Castells Preseguer, Roser Castro Baena, Neus Verdaguer Paré, Jordi Valls Pérez
Carla Ferré Castro, Miquel Griera Relats, Francesc Xavier Pelaó Illa, Joana Rodríguez Bergadà.
Actua com a secretari Pol Julià Soler, secretari general de la corporació.


L'objecte de la reunió és la sessió constitutiva de la corporació municipal i l'elecció de l'alcalde, pels candidats electes a la circumscripció de Centelles. La sessió s'estructura en quatre parts:
1. Donar compte de l'acta de proclamació de les persones candidates. 2. Formació de la mesa d'edat. 3. Constitució de la corporació municipal, i 4. Elecció de l'alcalde/essa


1. Acta de proclamació de candidats. El secretari informa que la Junta Electoral de Zona de Vic, ha expedit, en data de 2 de juny de, l'acta de proclamació dels resultats de les eleccions municipals del dia 28 de maig de 2023 a la circumscripció electoral de Centelles i ha certificat el nombre d'electors, votants, vots a candidats, vots en blanc, vots nuls i el nombre de vots i escons obtinguts per cadascuna de les candidatures, i la relació nominal de regidors/ores electes al municipi de Centelles.


Les candidatures amb representació han obtingut el nombre de vots i regidors/ores següent: Partit dels Socialistes de Catalunya- Candidatura de progrés 2064 = 9 regidors.

L'impuls 935 = 4 regidors.

D'acord amb el resultat de la Junta Electoral s'han proclamat electes els/les candidats/ates que figuren a la llista nominal següent:


Per la llista electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de progrés
Josep Paré Aregall
Josep Arisa Argemí
Anna Chàvez Calm
Jordi Romeu Surriba
Aina Galceran Vilardell
Antoni Castells Preseguer
Roser Castro Baena
Neus Verdaguer Paré Jordi Valls Pérez
Per la llista electoral L'Impuls


Carla Ferré Castro. Miquel Griera Relats. Francesc Xavier Pelaó Illa. Joana Rodríguez Bergadà.

2. Formació de la mesa d'edat
Es constitueix la mesa d'edat, integrada per les regidores de major i menor edat presents a l'acte; la regidora de major edat i presidenta de la mesa és Neus Verdaguer Paré; la regidora de menor edat és Aina Galceran Vilardell que actua com a vocal, les dues de la llista electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés. Elles dues comproven que els/les membres electes han presentat davant la Secretaria de l'Ajuntament la declaració sobre causes de possibles incompatibilitats i activitats que els proporcionin o puguin proporcionar ingressos econòmics i la declaració sobre els béns patrimonials i liquidacions tributàries.


3. Constitució de la corporació municipal
Neus Verdaguer Paré demana a tots els presents: "Jureu o prometeu per la vostra consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor/a amb lleialtat al Rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat?". Comencen els regidors/es del PSC i després és de L'IMPULS. I finalment Aina Galceran Vilardell: pregunta el jurament o promesa a Neus Verdaguer Paré.


El secretari Pol Julià Soler: "Manifesto que la fórmula que han utilitzat els/les electes de les llistes és la correcta atès que els matisos que s'hagin introduït no desvirtuen la finalitat de la fórmula".
Neus Verdaguer declara legalment constituïda la corporació municipal.


4. Elecció de l'alcalde
Neus Verdaguer diu que "Tot seguit s'elegirà l'alcalde/essa i que d'acord amb l'article 196 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, poden ser candidats/tes els/les regidors/ores que encapçalin les llistes corresponents i la votació es podrà portar a terme mitjançant el procediment de votació ordinària, nominal o secreta. Si cap obtingués aquesta majoria absoluta, seria proclamat/ada alcalde/essa el/la regidor/a que encapçali la llista que hagi obtingut el major nombre de vots en el municipi. No obstant això, abans cal confirmar que els candidats mantenen la seva candidatura a presidir l'Ajuntament de Centelles".


Neus Verdaguer: Sr. Josep Paré Aregall, com a regidor que encapçala la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de progrés, manté la seva candidatura a l'alcaldia de Centelles? Josep Paré Aregall: Sí, la mantinc.
Neus Verdaguer pregunta a Sra. Carla Ferré Castro, com a regidora que encapçala la llista de L'Impuls, manté la seva candidatura a l'alcaldia de Centelles? Carla Ferré Castro: Sí, la mantinc.


Neus Verdaguer: Doncs bé, una vegada confirmats els candidats/tes a l'alcaldia i acordat conjuntament que el sistema de votació serà el secret, passo a cridar a cadascun dels candidats en ordre de partit més votat a menys i segons l'ordre de la candidatura de cada llista, els/les regidors/ores assistents votaran en papereta secreta i efectuat el recompte de vots emesos, com a presidenta de la mesa anunciaré el resultat que s'ha obtingut:
Els resultats són els següents: Total de vots emesos= 13. No hi ha vots o en blanc ni nuls. El candidat Josep Paré Aregall obté 9 vots i Carla Ferré Castro 4.


Neus Verdaguer: "En conseqüència, ja que el nombre de regidors de la corporació és de tretze i que és necessària la majoria absoluta de vots en la primera votació per a la proclamació de l'alcalde, tot seguit passarem a proclamar l'alcalde de Centelles, no obstant, abans de la proclamació procedeixo a cedir el torn de paraula als grups representats i en primer lloc a Aina Galceran com a regidora de la candidatura més votada. Aina Galceran Vilardell diu que el seu equip treballa amb il·lusió pel poble "és un orgull compartir amb tots els companys d'equip. És fonamental que es doni veu als joves. Vull agrair a tot el poble el seu suport i asseguro que treballarem amb compromís. Amb 9 regidors farem tot el que sigui perquè Centelles avanci i estenem la mà a l'oposició per treballar plegats.".


Neus Verdaguer: Ara, com a presidenta de la mesa d'edat cedeixo la paraula a Carla Ferré Castro, cap de llista del grup polític municipal de L'Impuls "agraeixo a tothom que ens acompanyi avui, felicitem els guanyadors una altra vegada, el nou consistori serà bicolor i vull agrair als regidors que han sortit a tots moltes gràcies". Griera agraeix als seus votants. Pelaó "som un equip pel que necessiteu". Rodríguez diu que treballaran pel poble "hi ha possibilitat d'entesa i treball comú".


Neus Verdaguer: Josep Paré Aregall, candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de progrés, ha obtingut nou vots i, per tant, ha obtingut la majoria absoluta, per la qual cosa queda proclamat alcalde.


Josep Paré Aregall: "Proclamat alcalde, accepto el càrrec, i d'acord amb el que disposa l'article 18 del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local i l'article 40.2 del Reglament Orgànic de Funcionament, passo a llegir la fórmula d'acatament de la Constitució legalment establerta, el text de la qual és el següent: Prometo per imperatiu legal per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec d'alcalde de l'Ajuntament de Centelles, amb lleialtat al cap de l'Estat i de guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat i l'Estatut de Catalunya."


Intervenció de Neus Verdaguer Paré que diu "és una satisfacció lliurar-te la vara per molts motius. Ja saps que estem amb tu". Tot seguit li fa l'entrega de la vara.


Pol Julià Soler: Una vegada l'alcalde pren possessió del càrrec passa a presidir la sessió i queda dissolta la mesa d'edat. Paré saluda i felicita un per un als seus regidors. Agraeix a tothom la seva presència "orgullós i feliç de ser l'alcalde, la ciutadania ens ha agraït la feina feta i el rigor que hem demostrat, gràcies als votants, i gràcies als treballadors del consistori, i en especial als que treballen molt properament a mi, també moltes gràcies a tota la família". Fa un reconeixement a tothom que els ha precedit al consistori. Va acabar amb un visca Catalunya i visca Centelles.


Constituïda la corporació sota la Presidència de l'alcalde Josep Paré Aregall s'aixeca la sessió a tres quart d'una del migdia. Abans es va cantar els Segadors, himne nacional de Catalunya.

» Convocatòria, ordre del dia i acta