Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari de 22 de novembre de 2023

24/11/2023

Ple ordinari de 22 de novembre de 2023

Assistents: Josep Paré Aregall, alcalde president, PSC-CP Josep Arisa Argemí, regidor, PSC-CP, Anna Chàvez Calm, regidora, PSC-CP, Jordi Romeu Surriba, regidor, PSC-CP, Aina Galceran Vilardell, regidora, PSC-CP, Antoni Castells Preseguer, regidor, PSC-CP, Roser Castro Baena, regidora, PSC-CP, Neus Verdaguer Paré, regidora, PSC-CP, Jordi Valls Pérez, regidor, PSC-CP, Carla Ferré Castro, regidora, L’IMPULS, Miquel Griera Relats, regidor, L’IMPULS, Francesc Xavier Pelaó Illa, regidor, L’IMPULS,

Excusa l’assistència de Joana Rodríguez Bergadà, regidora, L’IMPULS.

Pol Julià Soler, secretari de l’Ajuntament de Centelles.

Abans de començar l’alcalde comunica a totes les persones assistents que aquesta sessió s’enregistrarà en vídeo.

Cal modificar l’ordre del dia tots a favor d’ampliar l’ordre del dia.

Aprovar, si escau, l’esborrany de l’acta de la sessió anterior, de 25 d’octubre de 2023. Tots els regidors a favor.

Al segon  Aprovar, si escau, inicialment el Pressupost municipal d’ingressos i despeses de l’Ajuntament, de l’organisme autònom local residència Sant Gabriel, de les societats mercantils Electradistribució Centelles, SLU, Electracomercial Centelles, SLU i Electrageneració Centelles, SLU, les bases d’execució i la plantilla de personal, exercici 2024 .

Es proposa aprovació inicial d’uns 8 milions del pressupost municipal. El de la Residencia 1.975.000 euros. I 1.339.000 € de l’Electradistribució. Paré diu que “la semana pasada es va formalitzar la compra venda del vapor i es molt  rellevant pel poble””Que s’ha de poder desenvolupar bé i es una oportunitat per Centelles”.

Paré diu que tenim tres empreses electriques i la previssió que les 3 estiguin operatives i amb beneficis. “es un projecte que ens ha de generar ilu·lusió”. Pel que fa la residència es fa un pressupost a l’alça “un servei molt positiu i amb servei adequat a la gent”. I pel pressupost municipal són uns 8 milions d’euros “són ingressos realistes ajustats a la realitat i no hem valorat el criterio”. Menys de 200 mil euros són inversions. “Pressupost ajustat es clau per tirar endavant”. “Tot per servir a les persones i fer front a les necessitats del 2024”. “Sense perdre de vista les persones anem cap un sosteniment social i mediambiental”. “25 de cada 100 euros va per cultura, esport”.

Ferré diu que revisats els pressupostos critiquen algunes partides com vies públiques “no veiem clar com s’apliquen”. Pels parcs i jardins “s’han pressupostat 246 mil euros gastats ja 211 mil”. Cultura i festes han gastat uns diners que no sabem com es destinen.

Per Griera el vot d’Impuls serà en contra. Per tant s’aproven els pressupostos amb els 9 vosts de l’equip de govern a favor i els 3 regidors assistents de l’oposició que van votar en contra.

Al punt 3r es va votar concedir el reconeixement de la compatibilitat professional de la tècnica de Serveis socials adscrita a la plaça 520 a Mercè Morey. Tots els regidors/es voten a favor.

Al 4t punt es va aprovar les bases reguladores per l’atorgament de subvencions per obres de rehabilitació i per a l’estudi d’eficiència energètica per a la rehabilitació energètica en edificis d’habitatges de Centelles 2023. 

Valls, regidor d’habitatge, explica com pot anar el tema , bàsicament per demanar ajudes per demanar les subvencions. “per avançar els pasos previs dels Next Generation”.

Ferré “rehabilitar edificis es molt positiu”.

Tots els regidors/es voten a favor.

Al 5è punt s’aprova el Protocol d’actuació en emergències (PAE) per a activitats temporals a l’aire lliure, Festa del Pi de Centelles 2023. Castells diu “es el mateix que als últims anys i que ha funcionat quan ha fet falta”.  Aprovat per unanimitat dels regidors/es assistents.

Al punt seguent es va  aprovar la Moció amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Manifest acordat per la Generalitat, les Diputacions i entitats municipalistes.

Galceran explica el manifest “el 25 N es dia internacional  contra la violència envers les dones. El masclisme és un problema social. Massa sovint costa despendre’s dels comportaments masclistes”. “El silenci i la inacció donen suport al agressor”. Tothom va estar a favor del punt.

Al punt 7è es va donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia de 25 de setembre a 7 de novembre de 2023.  

Chávez “vam comentar els decrets en comissió de portaveus”.

Ferré diu que “es demana una subvenció i voldriem saber com anirà”. Chávez aclareix que “Si ens presentem a subvencions es perquè ho tenim treballat i ho volem fer”.

Paré diu que ara votaran un tema de sostenibilitat on l’alcalde anirà a la comissió. Paré diu que la xarxa es activa des de 2005 en formem part i el 2015 es va nomenar Neus Verdaguer ara serà l’alcalde el nomenat. Tots els regidors/es van votar a favor.

Romeu llegeix els tres acords de la moció per millorar l’educació “adecuació al sistema educatiu català, ajustar necessitats educatives que es cobreix des de l’Ajuntament i informarem a les entitats del municipi”. Te 19 punts i tots importants.  Destaca que “volem potenciar escola d’adults especialment als cursos de segona oportunitat pels alumnes”. Per l’equip de govern “L’educació és el pilar de qualsevol societat”. Tots els assistents voten a favor.

No hi ha temes urgents es passa als precs i preguntes. Comença Griera demana com està el tema d’Activa’t i demana al Ajuntament que no es deixi de fer. Contesta Paré “el consorci d’Osona ho porta i ens costa 3 mil euros. D’aquest cost s’ha passat a 8 mil anuals”.  Però assegura que “seguirem oferint tallers, etc. Als grups que ho demanin”. “Cal diferenciar sortir d’Activa’t o oferir les activitats demanades les quals volem oferir, segur que es farà”.

Pelaó demana que passa amb els sondejos de terrenys per ampliar un dels polígons industrials. També demana si Centelles te pla de neteja dels bidons de prop riera de la Cira. Que passa amb les gravilles que s’acumulen a diversos indrets per evitar accidents. Demana que es revissin els miralls i els semàfors de trànsit. I insisteix en cotxes abandonats. Sobre pintades a llocs del poble que faran?

Castells respon “miralls torçats a causa del vent i ja es van arranjar”. En quan a pintura de senyals del terra “ens hi hem de tornar a posar”. “La grava s’acumula per la manca de pluja i hi ha llocs que s’acumula més”. “El vehicle de la zona de la MAT no e spot treure perquè esta sota investigació policial”. “Per les pintures a parets els tenim identificats per intentar solventar el problema entre policia local i benestar social”.

Arisa sobre el tema polígon “s’ha fet un sondeig per saber on som”. “Cada vegada que ens comuniquem amb empreses del polígon ens diuen que necessitem més espai”.

Sense cap més tema per tractar es dona per acabat el ple.

» Convocatòria, ordre del dia i acta