Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Més de 3.000 persones assisteixen a la desena edició de Càpsula

30/01/2024

Més de 3.000 persones assisteixen a la desena edició de Càpsula

La desena edició de Càpsula va tenir lloc el 24 i 25 de gener. Càpsula, les jornades d’orientació acadèmica i professional adreçades al jovent, organitzades anualment de forma conjunta per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.

El recinte firal del Sucre de Vic va acollir durant els matins dels 2 dies 2.700 joves de 4rt ESO, cicles formatius i alumnat d’altres centres formatius postobligatoris, provinents dels diferents centres educatius de la comarca. Enguany ha estat el primer en què les universitats van participar en les jornades, incloent-hi així al jovent que cursa Cicles Formatius i Batxillerat, i ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa postobligatòria.

A la tarda oberta al públic del dia 25 hi van assistir unes 450 persones, que van poder participar en les xerrades sobre els Itineraris educatius després de l'ESO i les beques a què es poden optar.

Les jornades han esdevingut un espai de trobada on l’alumnat, famílies i professorat adquireix diferents eines perquè puguin decidir els seus futurs estudis i el ventall de tot allò que es pot cursar a Osona.

Com ja és habitual els dos centres de secundària del municipi (Vedruna Sagrats Cors Centelles i IES Pere Barnils) hi van participar com a visitants amb els alumnes de 4t d’ESO. A més, en el cas dels alumnes del PFI de l’IES Pere Barnils també van participar com a centre expositor compartint les seves experiències i coneixements amb les persones visitants i alhora, informant-se i rebent orientació per a ells i elles personalment. També es va comptar amb la presència i col·laboració activa de la tècnica de Joventut que va estar present durant totes les jornades donant suport a la organització i realitzant orientacions i xerrades pels visitants.

A partir d’ara, es podran trobar diferents accions repartides per la comarca, i permanentment la web de Càpsula [https://osonajove.cat/capsula] que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l'orientació acadèmica a la comarca durant tot l'any. A més, també es pot contactar amb el Punt Jove – El PIPA per ampliar la informació o bé rebre orientació personalitzada (amb cita prèvia al 93 881 23 23 o  al 608 260 781).