Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 31 de maig de 2018

13/06/2018

Ple ordinari municipal de Centelles del 31 de maig de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Miquel Àngel Alabart Saludes, regidor d’AraJunts per Centelles,  es va convocar el ple ordinari a les 9 del vespre. 

El primer punt de l’ordre del dia era per aprovar la proposta de nova denominació d’una plaça i l’assignació de nom a uns jardins. La regidora de Cooperació i Solidaritat, Cristina Ciudad Fernández va explicar que “es proposa posa el nom de Laura Masip i Bracons (professora a Centelles durant la 2a República) als jardins que hi ha al carrer de Vic. La petició venia feta pel Grup de Dones de Centelles que reivindicava el nom de dona per a algun espai o carrer del municipi. Es contactarà amb el fill de Masip per tal que vingui a la inauguració dels jardins. 

El regidor de l’equip de govern, Josep Arisa Argemí, va explicar que, a petició del CDR local, “i en memòria del que va passar l’1 d’octubre i perquè no caigui en la normalitat” es proposava canviar el nom a l’actual plaça dels Àngels per tal que passi a anomenar-se plaça de l’1 d’Octubre de 2017. Per Dolors Calm Morera, regidora del PDeCAT, “aquesta plaça de té antigues connotacions i un monòlit que la fan incompatible amb la denominació que es vol aprovar per la qual cosa demanem que es retiri el monòlit abans del canvi de nom”. 

El regidor no adscrit, Víctor Barquer, va fer un prec “que es convoqui una celebració popular per inaugurar la plaça ja que l’1 d’octubre de 2017 és l’exaltació democràtica més important que s’ha fet els darrers anys”. Alfons Giol Amich, regidor d’Ara Junts per Centelles, reclamava per la seva part que “temes com aquest, de gran valor simbòlic es puguin treballar conjuntament i es decideixi entre tots”. 

Josep Arisa Argemí es va comprometre a “crear una comissió informativa on, entre tots, decidirem quan s’ha de treure el monòlit”. Els canvis de denominació es van aprovar amb el vot a favor de tots els regidors assistents. 

El segon punt de l’ordre del dia era donar compte dels decrets de l’Alcaldia números 54 i 65 de l’any 2018 sobre contractació de personal. 

El tercer punt era donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia de 26 de març a 24 de maig de 2018. En aquest punt, Alfons Giol Amich regidor d’Ara Junts, va demanar si es preveia “un reconeixement institucional per als treballadors que es jubilaven”. L’alcalde, Miquel Arisa Coma va reiterar que “el reconeixement se’l fan sempre entre ells quan un es jubila”. 

Seguidament es van aprovar per unanimitat dues mocions proposades des de la CUP. La primera per tal que es restableixin les lleis suspeses que fan referència a l’emergència social com és el cas de la de pobresa energètica o la de desnonaments. La segona, en suport als CDR. 

En l’apartat de precs i preguntes es va parlar de les molèsties que pateixen alguns veïns de zones properes a la Gavarra pel soroll que ocasionen dues empreses. Van sorgir preguntes al voltant de: l’alta velocitat que agafen alguns conductors al carrer Josep Falgueras, quan s’arranjaran els encaminaments cap a l’andana de l’estació que no s’han fet correctament, necessitats que hi ha al menjador de l’escola Ildefons Cerdà on caldria una persona més de suport donat que hi ha diversos alumnes amb necessitats educatives especials, la gestió del poliesportiu o l’aportació que fa l’Ajuntament a cooperació, entre d’altres.

» Més informació del Ple del 31 de maig de 2018