Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 14 de juny de 2018

26/06/2018

Ple extraordinari municipal de Centelles del 14 de juny de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Xavier Serra Mas, regidor del PSC-CP, es va convocar el ple extraordinari a les 9 del vespre. 

La convocatòria tenia un punt únic a petició dels regidors dels grups municipals d’Ara Junts per Centelles i PDeCAT on sol·licitaven un debat sobre la situació actual del Palau dels Comtes i requerien a l’equip de govern: explicacions per la falta de reunions de la Comissió informativa especial de seguiment; represa immediata dels treballs de la Comissió́ i establiment d’un calendari d’actuació de treball. 

Va obrir la sessió l’alcalde, Miquel Arisa Coma, que va fer un resum de la situació i les negociacions amb els propietaris de l’immoble, Palau dels Comtes SL. Va recordar, entre d’altres, que el 10 de maig de 2017 va caure una part de la teulada i que es van haver de fer mesures provisionals com el pas del carrer Hospital per a garantir la seguretat de les persones. Va recordar que s’havia fet un esborrany per a la comprar-venda per 900.000 euros que s’havia de fer vigent abans del 30 de juny d’enguany. Actualment, va dir l’alcalde, cal tenir en compte que “l’immoble no està lliure de càrregues i l’Ajuntament hauria d’assumir els embargaments. A més hi ha el cas d’un llogater que encara està en judici”. Arisa va explicar que “s’està fent un estudi patològic de l’immoble on, entre d’altres queda clar que s’ha de fer un arranjament total de la teulada, cal substituir totalment les finestres i les balconeres i refer totes les bigues de fusta, entre d’altres”. Per a l’acalde “sembla que hi ha poc interès per part de la propietat per vendre perquè sembla que amb el se’ls ofereix no es cobreix tot el que tenen embargat”. 

Per al regidor d’Ara Junts, Alfons Giol Amich “la celebració del ple té un valor simbòlic important”. Al mateix temps va reclamar que “serveixi per donar un toc d’atenció que permeti desencallar el tema”. Giol va afegir que es tracta “d’un tema de futur i volem suar la samarreta al costat de l’equip de govern en la comissió informativa” per la qual cosa van demanar “una nova presidència col·legiada en aquesta comissió on a més d’un representant de l’equip de govern també hi hagi un de l’oposició”. 

Per a la regidora del PDeCAT, Dolors Calm Morera, “la propietat és la responsable de l’edifici però des de l’Ajuntament tenen la responsabilitat de mantenir l’edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN)”. Per Calm “no es tracta de fer un favor a la propietat sinó de pensar en la col·lectivitat”. Calm va insistir “no volem fer postureig, volem ser útils per acordar el més beneficiós per a Centelles”. 

El regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz va justificar el fet que no secundessin la petició del ple “creiem que la convocatòria d’un procés participatiu va per davant de la comissió informativa”. Per Barquer “el plenari ha perdut la capacitat de decidir i ara cal una consulta on el poble es manifesti”. 

El regidor Josep Paré Aregall va aclarir que “la primera vegada que es va convocar la comissió informativa no hi va haver unanimitat en la decisió si calia comprar o no” i que “des de l’Ajuntament sempre hi ha hagut la voluntat de compra però la propietat no ha donat tota la informació”.

Per Giol “fins ara el lideratge ha estat de l’equip de govern i nosaltres diem que ha de ser compartit perquè desborda l’àmbit de l’equip de govern”. 

Amb el vot a favor dels regidors del PSC-CP, Ara Junts per Centelles i PDeCAT es va aprovar la proposta per reemprendre la comissió amb la presidència col·legiada. Es va abstenir en la votació el regidor Víctor Barquer Cruz.

» Més informació del Ple del 14 de juny de 2018