Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 26 de juliol de 2018

02/08/2018

Ple ordinari municipal de Centelles del 26 de juliol de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Josep Paré Aregall, regidor del PSC-CP i les regidores Rosa Puig Moré i Margo Prims Damas, d’Ara Junts per Centelles es va convocar el ple ordinari a les 9 del vespre.

En el moment d’iniciar la sessió l’alcalde, Miquel Arisa Coma, va presentar als regidors la nova Secretària Municipal, Mercè Pidemont Pujol que substitueix Josep Lluís Bergés Collado que es va jubilar el 30 de juny de 2018. La nova secretària va ser nomenada el 17 de juliol i el 18 de juliol va començar a exercir.

El primer punt de l’ordre del dia era per aprovar els esborranys de les actes de les sessions anteriors (14 de juny i 21 de juny de 2018) amb els vots a favor de tots els regidors presents.

Seguidament es va obrir el torn de precs, preguntes i mocions. Dolors Calm Morera (PDeCAT) referent a la comissió del Palau dels Comtes convocada per al 31 de juliol va demanar que “es porti la màxima informació possible a la reunió ja que no els veiem massa intenció de transmetre el que saben”. L’alcalde, Miquel Arisa Coma (PSC), li va contestar que “no tenim res a amagar. El Palau és una propietat molt complexa i té el seu procés de negociació. Esperem que amb la nova comissió s’enceti una nova via”.

El regidor no adscrit, Víctor Barquer va preguntar sobre el funcionament de la recollida d’escombraries ja que a l’estiu s’acumula molta més brossa. Neus Verdaguer Paré, regidora de Medi Ambient va explicar que “s’ha sol·licitat al Consell Comarcal que durant els mesos d’estiu la recollida es faci a més de dilluns i divendres, també els dimecres”. També va demanar a l’equip de govern si es tenen previstes estratègies per a potenciar el mercat dels diumenges donat que el nombre de parades sembla que es redueix.

Miquel Àngel Alabart Saludes (Ara Junts) va preguntar sobre l’enderroc de les naus d’Estabanell al Vapor, el pla de mobilitat i els soroll que emeten algunes empreses del polígon de La Gavarra que alteren el descans d’alguns veïns. El regidor Antoni Castells Preseguer va explicar que “Jamones Centelles ja ho té solucionat perquè ha insonoritzat els compressors i que Madel continua treballant el tema tot i que és de més difícil solució”. A la recriminació que l’equip de govern no explica què fa, Antoni Castells va dir que “des de l’equip de govern treballem molt però no ens sabem vendre prou bé”.

Alfons Giol Amich (Ara Junts) va fer un prec per tal que es posi a la rehabilitada passera del tren un plafó explicatiu de la construcció i els usos de l’esmentat pont. Dolors Calm Morera va preguntar quan es farà efectiu el pagament de les quotes de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI).