Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 30 d’octubre de 2018

23/11/2018

Ple extraordinari municipal de Centelles del 30 d’octubre de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors es va convocar el ple extraordinari a les 10 de la nit. Actua com a secretari accidental Pere Antentas Costa per la baixa laboral de la secretària Mercè Pidemont Pujol. 

El primer punt de l’ordre del dia era per l’acta de les sessió anterior (27 de setembre de 2018). S’aprova amb el vots a favor de PSC-PM, Ara Junts per Centelles i el regidor no adscrit, Vota en contra la regidora del PDeCAT, Dolors Calm Morera al·legant la “situació caòtica de l’Ajuntament ja que s’ha fet malament la convocatòria de la sessió”. 

El segon punt de l’ordre del dia era per aprovar les ordenances fiscals per al 2019 dels números 2, 4, 5, 16, 21, 22, 23 i 31. El regidor d’Hisenda, Josep Paré Aregall va explicar que “hi ha contenció en els impostos i, només s’incrementen l’IPC interanual (2,3%), als serveis que estan en concessió com són la piscina, els serveis funeraris i la residència Sant Gabriel”. 

Per a Alfons Giol Amich, portaveu d’Ara Junts “som plenament conscients del problema greu que està passant l’Ajuntament a nivell formal i organitzatiu” i, per aquest motiu “entenem que es posposa l’estudi a fons de la fiscalitat municipal”.  El regidor de l’equip de govern, Josep Paré Aregall va desmentir les acusacions de problemes laborals. Miquel Àngel Alabart Saludes (Ara Junts) “s’haurien de contemplar aspectes com bonificacions a l’IAE per empreses que generin ocupació, taxes progressives a l’escola bressol o debatre la gestió de la recollida d’escombraries”. El regidor d’hisenda va destacar el “bon treball de les propostes fetes pel regidor no adscrit Víctor Barquer Cruz ja en l’exercici del 2017 i que han seguit aquest any prioritzant les bonificacions per a fer-les més socials”. 

Barquer es va mostrar molest per la percepció de plagi amb dels seus documents per part d’Ara Junts. Des del grup municipal d’Ara Junts, Miquel Àngel Alabart Saludes va retreure a l’equip de govern que li faci la claca al regidor no adscrit i va assegurar que les seves propostes “s’assemblen a la de centenars de documents d’altres poblacions”. 

Dolors Calm Morera, regidora del PDeCAT, va intervenir dient que “no posarem el dit a la nafra però podríem impugnar el ple perquè no s’han complert els temps de convocatòria legals”. Pel que fa a les ordenances va dir “amb les puges que es fan només s’afavoreix a l’empresa que té la concessió del servei”. Va acabar la seva intervenció demanant al regidor no adscrit que “deixi en pau a la oposició”.

» Més informació del Ple de 30 d'octubre de 2018