Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 4 d’octubre 2017

19/10/2017

Ple ordinari municipal de Centelles del 4 d’octubre 2017

Amb l’assistència de tots els regidors es va celebrar la sessió ordinària. Era la primera vegada que s’activava el sistema d’enregistrament de vídeo acta.

En primer lloc es va aprovar la sessió anterior amb les abstencions d’Ara Junts per Centelles que es comprometen a canviar el vot a partir del proper ple ja que serà efectiva la vídeo acta.

El segon punt va ser per donar donar compte del Decret d’Alcaldia número 136 que fa referència a la contractació de personal, en concret d’una persona que es farà càrrec de la dinamització comercial i organització de fires, com va explicar el regidor Xevi Serra. La regidora del PDeCAT, Dolors Calm, “no estem d’acord amb la manera com es contracta ja que la mateixa persona ha entrat i sortit diverses vegades”.

Seguidament es va donar compte dels decrets d’Alcaldia del 18 de juliol al 26 de setembre de 2017. La regidora del PDeCAT, Dolors Calm en referència al Decret 119-121 es va mostrar contrària “a com es contracten els vigilants municipals” i va demanar la creació “d’una comissió informativa per resoldre el tema”. El regidor de Governació, Toni Castells va mostrar la intenció d’incrementar la plantilla fins a 7 persones “però això no és fàcil, malgrat això hi ha la voluntat de parlar-ne”. També es van fer preguntes sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina, la reforma de la piscina o l’aire condicionat de l’escola de música.

En l’apartat de Precs i preguntes tots els grups municipals van fer una valoració de les agressions policials de la jornada de l’1 d’octubre:

Miquel Arisa Coma en nom de l’equip de govern (PSC), va mostrar “la solidaritat amb les persones ferides” i el seu rebuig a “la vulneració dels drets fonamentals de poder-se expressar lliurement. La violència només pot generar més violència. Creiem en el diàleg”. L’alcalde va agrair al regidor de l’equip de govern, Josep Arisa, la seva dedicació i serenor en l’organització de l’1-O.

Alfons Giol, portaveu d’Ara Junts per Centelles, va explicar que havia entrat una moció de rebuig i condemna als fets de l’1-O però que havien acceptat a retirar-la per preservar la unitat d’acció i poder presentar una moció conjunta de tots els grups amb representació al consistori. Giol va aprofitar per a fer un agraïment a totes les persones que van fer possible la jornada de l’1 d’octubre.

La regidora del PDeCAT es va mostrar “orgullosa de la gent del poble i del país” i va destacar la facilitat amb què s’han pogut fer accions conjuntes sobre aquest tema amb la resta de grups municipals.

El regidor no adscrit, Víctor Barquer, va tansmetre un agraïment general a les persones que van participar i organitzar la jornada electoral i en particular “a l’Ajuntament per no posar traves, i al regidor Josep Arisa per la seva dedicació”. També va lamentar l’absència de l’alcalde i de la majoria de l’equip de govern, “esperava trobar a l’alcalde al costat del seu poble”.

El regidor de l’equip de govern Josep Arisa va explicar “havíem de transmetre tranquil·litat en uns moments de molta pressió i vam fer-ho entre tots. L’alcalde va estar sempre al meu costat i va respectar totes les meves decisions”.

Sobre d’altres temes: Miquel Àngel Alabart d’Ara Junts per Centelles va preguntar per les obres de millora de l’estació de Renfe i si es pensaven fer mesures de pressió. Dolors Calm del PDeCAT va preguntar sobre la possibilitat de crear una comissió sobre la urbanització de Sant Pau. Aquest mateix grup va fer preguntes sobre la sala d’exposicions del carrer de Jesús, sobre la Festa Major, la campanya Barris Antics, la neteja del polígon de la Gavarra i la manca de manteniment a diverses zones del poble.

 

« Més informació del Ple del 4 d'octubre de 2017 »