Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 de gener de 2019

06/03/2019

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 de gener de 2019

Amb l’assistència dels tots els regidors es va convocar el ple ordinari a les 9 de la nit. Actua com a secretari Francesc d’Assís Serras Ortuño.

El primer punt de l’ordre del dia era per a ratificar el decret d’alcaldia número 5 de l’any 2019 que es va aprovar amb el vot de tots els regidors assistents. Aquest punt no el va votar Miquel Àngel Alabart Saludes que es va incorporar al ple més tard.

El segon punt era per aprovar l’esborrany de l’Acta de la sessió anterior (19 de desembre de 2018) amb el vot a favor de tots els regidors i amb la petició de Dolors Calm Morera (PDeCAT) que la vídeoacta es pengi a la pàgina web amb més celeritat.

Seguidament es va aprovar, amb el vot a favor de tots els regidors, la revisió del Padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2018. A 1 de gener de 2018 els habitants de Centelles eren 7.422, mentre que l’any 2017 eren 7.417.

El quart punt era per aprovar inicialment el Reglament regulador del servei públic de la biblioteca La Cooperativa. L’alcalde, Miquel Arisa Coma, va explicar que es tractava d’un reglament elaborat per una comissió de bibliotecàries i serveis tècnics de la Diputació de Barcelona. La regidora Dolors Calm Morera (PDeCAT) es va lamentar que en alguna ocasió havien sol·licitat la sala polivalent de la biblioteca i no se’ls havia concedit. L’alcalde li va respondre que no hi havia d’haver cap problema ni restricció al respecte. Alfons Giol Amich (Ara Junts) es va lamentar que “no s’haguessin tingut en compte els electes per a fer el reglament”. Es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors.

El punt següent, cinquè en el qual s’incorpora el regidor Miquel Àngel Alabart (Ara Junts), era per aprovar definitivament la comunicació d’esmena del Conveni de condicions laborals de la residència Sant Gabriel 2018-2019. El regidor Alfons Giol Amich (Ara Junts) exposa que “hauríem valorat tenir tots la informació completa”. El punt s’aprova amb el vot a favor de 12 regidors (PSC, Ara Junts i regidor no adscrit) i abstenció de la regidora del PDeCAT.

Seguidament es va donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia de 21 de novembre de 2018 al 21 de gener de 2019. El grup municipal d’Ara Junts va lamentar que el pla de la Festa del Pi s’aprovés per decret i no al plenari.

En l’apartat d’afers urgents es va aprovar la urgència de la moció per la millora de la mobilitat i l’espai públic presentada per Ara Junts. Seguidament Miquel Àngel Alabart Saludes (Ara Junts) va exposar la necessitat de treballar conjuntament en temes de poble com són la mobilitat o el replanteig del parc del Pla del Mestre i el treball conjunt amb la plataforma Pqnoensfotintren pel que fa a rodalies. Alabart es va mostrar sorprès per les esmenes introduïdes des de l’equip de govern. El regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz, va lamentar “com s’ha desenvolupat aquest projecte que només és fum perquè no hi ha propostes concretes de cap mena”. Es va aprovar amb el vots a favor de tots els regidors menys l’abstenció de Víctor Barquer Cruz.

El regidor Josep Arisa Argemí, de l’equip de govern, va presentar una moció, a petició del CDR, condemnant el vandalisme a la plaça de l’1 d’Octubre i al robatori de les pancartes que demanen l’alliberament dels presos polítics. Es va deixar intervenir a una representant del CDR assistent al ple com a públic i es va acordar fer una moció posterior amb la participació de tots els grups polítics i del mateix CDR.

En l’apartat de precs i preguntes Ara Junts va fer qüestions relacionades amb la recollida d’escombraries porta a porta i sobre l’existència d’algun estudi de l’impacte ambiental de la via ferrada. Des del PDeCAT es va retreure ”les comissions de treball que s’han promès i mai s’han convocat com la de la via ferrada, la residència, l’escola d’adults, la piscina...” i va voler deixar constància de “la duresa que suposa treballar des de l’oposició”. El regidor no adscrit va preguntar sobre la inflació del preu del lloguer dels immobles i de com es pot parar els peus als especuladors.

 

» Més informació del Ple de 30 de gener de 2019