Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 29 de juny de 2017

24/07/2017

Ple ordinari municipal de Centelles del 29 de juny de 2017

Amb l’assistència de 12 dels 13 regidors es va celebrar la sessió ordinària del ple del 25 de maig.
Excusa la seva assistència la regidora Dolors Calm (PDeCAT).

S’aprova l’acta de la sessió anterior amb l’abstenció dels 4 regidors d’Ara junts per Centelles. Alfons Giol, portaveu d’Ara Junts explica que l’abstenció es justifica perquè “es van comprometre a penjar l’acta al youtube a l’endemà i la del mes de maig no es va penjar fins al 13 de juny”. Josep Paré Aregall, portaveu de l’equip de govern li va contestar que “ens abstenim a la normativa de fer un ple ordinari cada 2 mesos i que cada vegada el seu vot d’abstenció varia”.

En el segon punt de l’ordre del dia es va aprovar, amb l’abstenció dels 4 regidors d’Ara Junts, el Compte general del Pressupost de l’Ajuntament, el de l’organisme autònom local residència Sant Gabriel, el de l’Electradistribució Centelles SLU i el de l’Electracomercial Centelles SLU de l’exercici del 2016. Alfons Giol va argumentar la seva abstenció perquè “considerem que és una falta de respecte no donar-nos hora per poder fer el seguiment dels expedients municipals, per la qual cosa demanem que alguns matins del mes d’agost i algunes tardes puguem fer les consultes que ens calguin”. Giol va afegir que “entenem que els comptes són un document tècnic i agraïm la feina dels tècnics però nosaltres no hi hem intervingut i demanem respecte a la feina que hauríem de fer els grups de l’oposició”. Josep Paré, de l’equip de govern, va dir que “se’ls ha facilitat tota la documentació que han demanat en format digital i utilitzar l’horari per abstenir-se no ho veig lògic”.

Seguidament es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit del pressupost de l’Ajuntament 2/2017. Josep Paré, regidor d’Hisenda, va explicar que “es fa per adaptar-lo a les realitats a mesura que passa l’any”. “S’arranjaran els carrers de Collsuspina i de Font Calenta, es milloraran equipaments públics, es crearan 9 plans d’ocupació nous, etc. la qual cosa es demostra la solvència econòmica de l’Ajuntament”. Per Giol “només es segueix la voluntat de l’equip de govern i s’ignora el debat i possibilitat de consens”. El regidor no adscrit Víctor Barquer va mostrar la seva preocupació per la situació de l’atur a Centelles, “sobretot la dels majors de 54 anys” per la qual cosa “ens interessa saber om es destinarà aquesta partida econòmica”. Aquest punt es va aprovar amb els vots de l’equip de govern (PSC) i del regidor no adscrit i els vots en contra d’Ara Junts.

El darrer punt va ser l’adhesió a l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017). L’alcalde, Miquel Arisa Coma, va explicar que “ens adherim mantenint les millores dels nostres treballadors que sobrepassen l’esmentat conveni”. Per Víctor Barquer “en qualsevol lluita sempre estarem al costat de les reivindicacions dels treballadors”. Per Margo Prims, regidors d’Ara Junts “és un acord sistematitzat i no hi ha cap acord annex específic a Centelles”, “no ens oposarem però demanem que es completi” va concloure. El punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors.

«Més informació del Ple del 29 de juny de 2017»