Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 27 de juliol de 2017

14/09/2017

Ple ordinari municipal de Centelles del 27 de juliol de 2017

Amb l’assistència de tots els regidors amb l’excepció de la regidora d’AraJunts per Centelles, Rosa Puig, es va celebrar la sessió ordinària.

En primer lloc es va aprovar la sessió anterior amb les abstencions d’Ara Junts per Centelles i PDeCAT. El segon punt va ser l’aprovació de la constitució de la Comissió informativa especial sobre el Palau dels Comtes de Centelles a petició del grup municipal d’Ara Junts i es fixa la data del 7 de setembre per a celebrar la primera reunió i, en paraules del primer tinent d’alcalde, Josep Paré Aregall “es fixaran els objectius a seguir”. Per Alfons Giol, portaveu d’Ara Junts “vam fer aquesta petició el 10 de maig perquè creiem en la necessitat d’obrir un espai de debat i pensem que seria important que ens reuníssim abans del setembre i que la comissió fos presidida pel mateix alcalde”. Ple regidor no adscrit Víctor Barquer “la comissió ha de permetre definir el procés participatiu perquè el poble de Centelles decideixi”. La regidora del PDeCAT, Dolors Calm va retreure al grup d’Ara Junts “que no ens tinguéssiu en compte a l’hora de crear la comissió participativa”. El primer tinent d’alcalde i president d’aquesta nova comissió, Josep Paré Aregall, va explicar que “S’ha de tenir en compte que de moment és de propietat privada i que caldrà analitzar la informació real que tinguem entre tots”.

El tercer punt de l’ordre del dia va servir per aprovar les festes locals del municipi per al 2018 que seran Sant Llop (1 de setembre) i Santa Coloma (31 de desembre). El quart punt de l’ordre del dia es va aprovar amb tots els vots a favor i feia referència a la modificació dels membres d’Ara Junts per Centelles adscrits a les comissions informatives permanents de la corporació.

El cinquè punt de l’ordre del dia era donar compte de diversos Decrets d’Alcaldia de l’any 2017 referents a la contractació de personal. Alfons Giol, d’Ara Junts, va agrair a l’alcalde “que permetés el debat sobre aquest tema a la comissió informativa”. La regidora del PDeCat, Dolors Calm va especificar que “no ens agrada que la contractació es faci sempre d’urgència”.

El punt número 6 va donar compte dels decrets d’Alcaldia del 24 de maig al 17 de juliol de 2017 referent a la contractació d’un auxiliar de la policia local. Antoni Castells, regidor de Qualitat Urbana i Mobilitat va especificar que “hem tingut moltes baixes i estem intentant de solucionarho”.
Castells va afegir que s’espera arribar a una plantilla de 7 vigilants municipals.

En l’apartat de precs, Ara Junts va preguntar si es faria una presentació pública del camí per a vianants que ha d’unir Centelles amb Balenyà; si es farien mesures de pressió per tal que s’iniciïn les obres de l’estació de Renfe, la disponibilitat d’hores per poder consultar el Pla d’Acció per la Sostenibilitat presentat per la Diputació de Barcelona o la manca d’informació als regidors de l’oposició sobre els actes de la Festa Major. També es van mostrar interessats en saber quan es posarà en funcionament l’Administració Electrònica.

La regidora del PDeCAT, va fer la proposta de la creació d’una Comissió Especial Municipal per tractar el tema de la urbanització de Sant Pau i va preguntar pel suport de l’Ajuntament als actes del Referèndum de l’1 d’Octubre; l’auditoria de la piscina coberta i va fer un prec sobre la manca de miralls a les cantonades de diversos carrers.

El regidor Víctor Barquer va preguntar quan es presentaran les mocions del plans locals d’homofòbia i perquè no es va penjar a l’ajuntament la bandera de l’orgull gai el 28 de juny Dia Internacional de l’Orgull LGBT.

«Més informació del Ple del 27 de juliol de 2017»