Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 24 d’abril de 2019

09/05/2019

Ple extraordinari municipal de Centelles del 24 d’abril de 2019

Amb l’assistència dels tots els regidors es va convocar el ple ordinari a les 9 de la nit. Actua com a secretari Francesc d’Assís Serras Ortuño. 

El primer punt de l’ordre del dia era l’aprovació dels esborranys de les sessions anteriors (ordinària de 27 de març de 2019 i extraordinària de 2 d’abril de 2019). S’aprova amb el vot a favor de tots els regidors i l’abstenció de la regidoria del PDeCAT, Dolors Calm Morera ja que al·lega que no va poder assistir al ple del 27 de març. 

Seguidament es posa a votació la renovació del càrrec del jutge/essa de pau substitut que s’aprova per unanimitat. La candidata proposada és Assumpta Falgueras Marsal. Els grups de l’oposició, Ara Junts i PDeCAT, van votar a favor però van comentar que el procés es podria haver obert més per tal de donar-lo a conèixer a més persones. 

El darrer punt era per ratificar l’acord adoptat per la Junta de Govern en referència al Pla estratègic d’Educació i Cultura 2019-2022 de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. La regidora d’Educació, Cristina Ciudad Fernández va destacar la importància del pla que estableix quatre línies estratègiques a complir. Miquel Àngel Alabart Saludes va destacar que el pla “és complert amb punts forts i mancances i és cabdal que educació i cultura vagin lligats”. No obstant, per Alabart “hi ha mancances importants”. Dolors Calm Morera (PDeCAT) va dir que “tècnicament està ben fet però hi manca la implicació de les associacions, per posar un exemple”. Per al regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz , “és una bona eina de diagnosi cap a un futur a mig termini ja que planteja uns reptes de futur que s’hauran de consensuar per a un desenvolupament local i sostenible dels drets com la cultura i l’ensenyament”. 

La regidora, Cristina Ciudad Fernández, va argumentar que “la participació podria ser millor, segur, però cal deixar constància que no hi ha hagut representació política de cap tipus i el que s’ha fet ha estat un document orientatiu ampliable que es començarà a treballar amb el grup motor a partir del 15 de juny quan hi hagi el nou consistori”. 

El Pla es va aprovar amb el vot a favor de de 10 dels regidors assistents (PSC i CUP i els regidors d’Ara Junts: Margo Prims Damas i Rosa Puig Moré), aquestes dues darreres com a vot de confiança i l’abstenció de la regidora del PDeCAT i els regidors d’Ara Junts (Miquel Àngel Alabart Saludes i Alfons Giol Amich). 

» Més informació del Ple del 24 d’abril de 2019