Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 25 d’octubre 2017

02/11/2017

Ple ordinari municipal de Centelles del 25 d’octubre 2017

Amb l’assistència dels regidors, amb excepció del regidor de l’equip de govern Xavier Serra, es va celebrar la sessió extraordinària i urgent.
El ple tenia com a punt únic de l’ordre del dia aprovar la Moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Després d’aprovar per unanimitat la urgència de la moció, l’alcalde, Miquel Arisa Coma va llegir-ne el contingut que textualment diu:
Primer. Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.
Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.
Tercer. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.
Quart. Emplaçar i donar suport a la ciutadania de Centelles a treballar per a donar una resposta col·lectiva, social i política, autoorganitzant-se per a fer front a l’aplicació de l’article 155.
Cinquè. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.
Josep Paré, portaveu de l’equip de govern (PSC), va voler aclarir el posicionament del seu grup ja que “en les darreres setmanes ens han acusat d’ambigüitat i equidistància”. Per Paré ”seria una irresponsabilitat posar per davant el que pugui pensar cadascú de nosaltres a títol personal”. El regidor va afegir que “el nostre objectiu segueix sent Centelles i la seva gent i, darrera de cada compromís important hi ha una reflexió de tot l’equip”. Per tot això, va afegir, “el poble de Centelles ens tindrà sempre al seu costat”.
Alfons Giol, portaveu del grup Ara Junts per Centelles va agrair l’assistència al centenar de persones de públic. Els membres del seu grup van llegir el poema de Màrius Torres ‘La ciutat llunyana’ i van fer un símil amb la situació que viu Catalunya. Giol va parlar del problema que té el PSC a nivell nacional i a nivell local va dir que hi ha “manca d’entusiasme tot i que no hagin posat mai cap impediment”. Des d’Ara Junts es va demanar a l’equip de govern “gestos concrets que demostrin que estan al costat del Govern de la Generalitat”. En aquest sentit va demanar que s’incloguin als càrrecs electes de Catalunya o nomenar Josep Arisa com a tinent d’alcalde per demostrar que el procés és nuclear.
Per a la regidora del PDeCAT, Dolors Calm “vivim un moment d’incertesa i preocupació però també de molta il·lusió”. Va agrair a l’equip de govern la seva actitud i va destacar que “ara ens toca a nosaltres defensar els nostres drets per la dignitat de tothom”.
El regidor no adscrit, Víctor Barquer, va afirmar que “hem rebut un atac despietat, dur i inhumà” i davant de la dualitat de celebració d’eleccions autonòmiques o proclamació de la República “l’únic escenari assumible és la proclamació de la República”. Al mateix temps va reclamar més implicació de l’equip de govern en el procés.

Josep Arisa, regidor de l’equip de govern que ha liderat el procés va agrair als seus companys de grup “el suport que m’han donat sempre malgrat les diverses sensibilitats que hi puguin haver”. Va afegir que “ara estem parlant de democràcia, ens afecta a tots i hem d’estar al costat de les nostres institucions. Volem una República Catalana”.

 

«Més informació del Ple del 25 d’octubre 2017»