Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 d’octubre 2017

14/11/2017

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 d’octubre 2017

Amb l’assistència dels 13 regidors del consistori es va celebrar la sessió extraordinària.

En el primer punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió anterior (4 d’octubre de 2017).

El punt següent feia referència a l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost de l’Ajuntament 3/2017. El regidor d’Hisenda, Josep Paré Aregall, va explicar que la modificació d’uns 300.000€ permetrà començar a fer obres com el trasllat de l’estació transformadora de la Cira o el projecte tècnic i urbanístic per cobrir aquesta zona.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC), l’abstenció del regidor no adscrit (Víctor Barquer Cruz) i el vot en contra del PDeCAT i Ara Junts per Centelles. Alfons Giol Amich, portaveu del grup Ara Junts va argumentar el vot en contra argumentant que “agraïm la informació tècnica però no la política ja que no se’ns permet participar en l’execució”. La regidora Dolors Calm Morera (PDeCAT) va argumentar el seu vot contrari “sempre es va sobre la marxa i la manera de gestionar no és la correcta”.

Seguidament es va aprovar la modificació provisional de les Ordenances Fiscals per a l’exercici del 2018, en concret les números 1, 2, 3, 5, 13, 16, 21, 22, 23, 24 i 31. Es van aprovar amb els 7 vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del regidor Víctor Barquer Cruz i els vots en contra d’Ara Junts per Centelles (4) i la regidora del PDeCAT. El regidor portaveu de l’equip de govern, Josep Paré Aregall va explicar que l’increment de les taxes serà similar a l’IPC, en el cas dels vehicles serà de l’1,8%. Paré va explicar que “es bonificarà la mobilitat sostenible que passarà del 40 al 75% per als vehicles menys contaminants”. “Les famílies nombroses tindran bonificacions de l’IBI per primera vegada”. Per a l’any 2018 hi haurà augment de tarifes els serveis amb concessió externa com la piscina coberta o els serveis funeraris.

Des del grup d’Ara Junts, Miquel Àngel Alabart Saludes, va justificar el vot en contra “fa un any que demanem una comissió d’ordenances fiscals i ens han fet cas omís”. Des del PDeCAT, Dolors Calm Morera, va reclamar “un punt de recàrrega a nivell públic per facilitar la càrrega dels vehicles elèctrics”. També es va queixar de la “manca de concreció que hi ha amb el contracte dels serveis funeraris o la mala gestió de la piscina coberta”.

Víctor Barquer Cruz va rebre l’agraïment de l’equip de govern per les seves aportacions a la fiscalitat de l’Ajuntament. Per Barquer “cal que la recaptació tingui en compte la justícia social, el medi ambient i la solidaritat”.

El darrer punt de l’ordre del dia es va aprovar el Pla d’Acció Local per a la sostenibilitat amb el vot a favor dels 13 regidors del consistori municipal. La regidora de Medi Ambient, Neus Verdaguer Paré, va explicar que “de cara a l’any 2018 ja es duran a terme algunes de les accions que recull el Pla”.

Els grups de l’oposició van demanar que es faci un cronograma per establir les actuacions i d’aquesta manera es pugui fer un seguiment acurat de les mateixes.

 

«Més informació del Ple del 30 d’octubre 2017»