Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 24 de juliol de 2019

01/08/2019

Ple ordinari municipal de Centelles del 24 de juliol de 2019

Es va convocar, a les 9 del vespre, el ple ordinari municipal. Va excusar la seva assistència Víctor López Coronas (PSC).

El primer punt de l’ordre del dia era per aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió del 27 de juny de 2019 que es va aprovar per unanimitat. El segon punt era aprovar la modificació del cartipàs i l’organització municipal aprovada en la sessió anterior. Les àrees d’Economia Social i Participació, inicialment assignades als regidors Josep Arisa Argemí i Antoni Castells  Preseguer  passem a ser assumides per Víctor Barquer Cruz (CUP), al mateix que es revoca la dedicació del 10% de l’esmentat regidor. No van votar a favor els tres regidors del grup municipal d’Ara Junts.

Seguidament es va aprovar per unanimitat la sol·licitud del portaveu del grup polític municipal d’Ara Junts per Centelles-AM en relació al nomenament de membres del grup com a integrants de les comissions informatives constituïdes.

El quart punt era aprovar la Modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (MP40), plaques fotovoltaiques a la Gavarra. Miquel Àngel Alabart Saludes, regidor d’Ara Junts va especificar que “el nostre grup no hi veu problemes però entenem que hauria de ser fruit d’un debat més ample on es faci una valoració ambiental prèvia”. Per aquest motiu aquest grup municipal va suggerir retirar aquest punt fins a obtenir la valoració. Eva Verdaguer Garriga, de Primàries Centelles, va puntualitzar que “cal planificar a quines zones aniran les plaques perquè no sigui zona d’equipaments”. Les regidores de l’equip de govern, Maria Carme Sayós Motilla i Dolors Calm Morera es van mostrar a favor. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va aclarir que “es tracta d’un tràmit urbanístic inicial que haurà de tornar a passar per ple amb tots els informes corresponents”. Tots els regidors assistents van votar a favor.

En el punt següent es van aprovar els dies 1 de setembre i 31 de desembre de 2020 com a festes locals amb el vot a favor de tots els regidors. El sisè punt era per donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia de 21 de març a 12 de juliol de 2019.

En l’apartat d’afers urgents es va debatre la petició de l’ANC i el CDR sobre la posició de l’Ajuntament quan es faci pública la sentència sobre els presos. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va  explicar que “en el moment que es faci pública la sentència es farà un ple de rebuig si, com es preveu, és condemnatòria”. Paré va deixar palès que “aquesta legislatura és encara més plural i transversal”.

També es va aprovar la petició de la inclusió del municipi com a zona vulnerable de nitrats per tal d’aconseguir que hi hagi menys nitrats a Centelles i es pugui recuperar el nivell de les aigües freàtiques. Tots els regidors es van mostrar a favor.

En el mateix apartat tots els regidors van aprovar la moció presentada pel regidor Víctor Barquer Cruz (CUP) per a la millora de la prevenció dels incendis forestals. Barquer va destacar que actualment “només un de cada deu euros es destina a la prevenció d’incendis”.

En el darrer punt, precs i preguntes, Ara Junts va preguntar sobre el projecte de la via ferrada, el pla de mobilitat i la reforma del parc del Pla del Mestre, el protocol lila, el codi ètic de bon govern, la urbanització de Sant Pau i el palau dels Comtes.

» Més informació del Ple del 24 de juliol de 2019