Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 15 de juny de 2019

17/06/2019

Ple extraordinari municipal de Centelles del 15 de juny de 2019

Es va convocar, a les 10 del matí, el ple extraordinari municipal amb un únic punt a l’ordre del dia: constitució de la nova corporació municipal i elecció de l’alcalde. Es va constituir la taula d’edat formada per les regidores Neus Verdaguer Paré (PSC-CP) i Carla Ferré Castro (Ara Junts). Després de prendre possessió del càrrec de regidor o regidora els 13 membres de la corporació amb les diferents fórmules que marca la llei es va procedir a fer la votació secreta per a l’elecció de l’alcalde per a la legislatura 2019-2023.

Els regidors Alfons Giol Amich (Ara Junts), Miquel Àngel Alabart Saludes (Ara Junts), Carla Ferré Castro (Ara Junts) i Eva Verdaguer Garriga (Centelles per la República-Primàries Catalunya) van fer públic que el seu vot era per Alfons Giol Amich. El resultat de la votació va ser: 6 vots per a Josep Paré Aregall, 4 vots per Alfons Giol Amich i 3 vots en blanc. Josep Paré Aregall (PSC-CP) va ser proclamat alcalde de Centelles en ser el grup que va obtenir el major número de vots populars, sense arribar a la majoria absoluta (serien 7 regidors). Paré va donar el torn de paraula als grups municipals.

Víctor Barquer Saludes (CUP-Totes som poble) va destacar “la gran lliçó de saviesa del poble que va deixar clar amb les votacions que vol que segueixi governant el mateix equip però d’una altra manera. Barquer va manifestar que el seu grup “no volem justificar-nos ni demanar comprensió però estem davant d’una oportunitat històrica, s’obre una etapa de consens on els equips que ho vulguin podran treballar”.

Eva Verdaguer Garriga (Centelles per la República-Primàries Catalunya) va agrair el suport de l’ANC en el procés de Primàries i es va mostrar satisfeta pel fet que les sis candidatures que es presentaven haguessin obtingut representació.

Dolors Calm Morera (Fem Centelles) va destacar també el fet “d’iniciar una nova etapa on poder canviar les formes i la gestió; deixant de banda les sigles per donar importància a les persones”. Per Calm “no s’ha arribat al grau de maduresa necessari per arribar a un pacte dels cinc grups independentistes”. Carme Sayós (Junts per Catalunya) va destacar que “invertir en les persones és invertir en Centelles”.

Alfons Giol Amics (Ara Junts) va agrair als regidors sortints i als votants la seva implicació i va destacar que “la realitat és la que s’imposa però la nostra obligació és modificar-la” i va afegir que “ens mantindrem coherents i fidels al somni de fer el canvi”.

L’alcalde, Josep Paré Aregall (PSC-CP), va tenir paraules d’agraïment al seu antecessor, Miquel Arisa Coma i a la família i amics. En el discurs va manifestar que “estem davant de nous temps, noves oportunitats i s’han de compartir” i va destacar la vàlua de cadascun dels candidats perquè “Centelles avanci i millori”. Va estendre la mà a tots els grups a treballar pel poble, fent especial èmfasi a l’atenció a les persones.

L’acte va acabar amb el cant dels Segadors amb una sala de plens amb molt de públic.