Taller masculinitats
Taller paternitats
Exposició Jazz i altres
Exposició treballs aula Patchwork
Sardanes
Concert Cantus Firmus
Miniconcerts de primavera
Cinema
Exposició i conferències Primera República
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Concert Tot celebrant Tete
Fira Ratafia
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Èxit de l’estrena “La menuda Flauta Màgica” a les 8es Vesprades de Tardor

28/10/2019

Èxit de l’estrena “La menuda Flauta Màgica” a les 8es Vesprades de Tardor

Al Casal Francesc Macià es va viure, el diumenge 27 d'octubre, una matinal de somni per acollir una estrena mundial. El casal es va omplir, hi havia més de 350 persones, seguint aquest muntatge. Jordi Sala Matavera, director artístic de les Vesprades de Tardor, ja va dir des de l'inici que creia que "seria un any dels millors, ja que hi havia molt nivell" i així ha estat en totes les actuacions.

Però l'estrena de “La menuda Flauta Màgica” ha estat la cirereta del pastís. Un públic entregat va seguir atentament la proposta de la reducció i adaptació per a tots els públics de la cèlebre òpera de Mozart La Flauta Màgica, una de les millors músiques compostes pel geni de Salzburg, amb interpretació de l'orquestra JOVic, el Cor Jove de l'Escola i conservatori de música de Vic, els actors i cantants: Anna Casadevall, Anabel Real, Judit Muñoz, Joan Mas Soler, Oriol Roca Rusiñol, Néstor Pindaro, Nora Galobardes, Paula García i Claudia Andreu. 
Van deleitar l'auditori amb el seu bon fer i bon interpretar. Sala "feia temps que volíem fer la menuda flauta màgica i enguany ha estat una realitat", va agrair als directors, actors, cantants i músics la seva dedicació a l'espectacle i el gran treball dut a terme. 

I el mateix diumenge 27, també al casal Macià, es va fer la cloenda amb Yadira Ferrer que va interpretar “Del jazz a la rumba” amb un bon nivell en tots els sentits. Ferrer és cantant, compositora i pianista. Va actuar amb Martín Melendez, violoncel; Carlos Sarduy, trompeta i Frank Durand, bateria fent una mena d’homenatge als integrants del Buenavista Social Club tota una institució a Cuba. 

La setmana anterior, dissabte 19 d’octubre, amb una sessió de flamenc tradicional a l’avantguarda amb Ana Brenes, “cante” i Toni Abellàn, guitarra, acompanyats per Jesús Campos, percussió i Miranda Alfonso, “baile”, van començar les vuitenes Vesprades de Tardor. El grup va desplegar, davant un públic entregat, tot el seu art amb composicions i arranjaments propis que sorgeixen del flamenc més tradicional cap a conceptes més avantguardistes i frescos. L’auditori els va agrair el seu treball i no va parar fins que van fer un vis. 

El diumenge 20 d’octubre va ser el torn del concert de joves intèrprets amb alumnes de l’Escola de Música de Centelles, l’Escola de Música i Conservatori de Vic, Conservatori del Liceu i IEA Oriol Martorell que van fer un recital de gran nivell amb interpretacions al piano, al violi o bé als acordions. Es van tocar peces de Bach, Mozart,  Tchailovsky, i una part de Somriures i llàgrimes. 

Les Vesprades de Tardor de Centelles han arribat a la 8a edició amb molta qualitat i amb un públic fidel que les segueix any rere any. S’han fet del 19 al 27 d’octubre entre els dos teatres locals: el Casal Francesc Macià i el Centre Parroquial.