Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de 25 de setembre de 2019

14/10/2019

Ple ordinari municipal de 25 de setembre de 2019

Es va convocar a les 9 del vespre el ple ordinari municipal. El primer punt de l’ordre del dia era per aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió del 24 de juliol de 2019. El punt s’aprova amb el vot a favor de tots els regidors.

El segon punt era aprovar el Pla econòmic i financer per al període 2019-2020. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va explicar que “l’execució de projectes ha fet que la despesa hagi estat superior en aquest any i, per això cal aprovar aquesta contenció per l’any vinent, per paràmetres legals”. L’alcalde va afegir que “cal retallar despesa però es poden incrementar els ingressos”. Per Alfons Giol Amich (Ara Junts) “aquesta és una mesura inèdita que tindrà efectes els dos propers anys”. Va afegir “que fallin els equilibris és un problema de gestió municipal”. El grup no va votar en contra “tot i tenir dubtes que la contenció es pugui complir”. Per a Carme Sayós Motilla (JuntsxCat) “votarem a favor per responsabilitat i perquè creiem que el pla es pot complir”. Per a Dolors Calm Morera (Fem Centelles) “la despesa dels darrers anys és sobrepassada però la situació es vol reconduir”. Eva Verdaguer Garriga (Centelles per la República) no va creure que la situació fos tant greu i també va mostrar el seu suport al Pla. Per al regidor de la CUP, Víctor Barquer Cruz va destacar que “la pressió fiscal estava molt continguda” i va afegir que “les crisis sempre són moments que permeten créixer”. El pla es va aprovar amb el vot a favor dels grups de l’equip de govern i Centelles per la República. Els regidors d’Ara Junts es van abstenir. L’alcalde va explicar que “el Pla de Barris haurà permès una inversió d’uns quatre milions d’euros i que, aquest petit desajust no ha de confondre la capacitat tècnica del consistori que té més de 5 milions d’euros de romanent de tresoreria”.

El tercer punt era per aprovar l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost de l’Ajuntament, número 2/2019. El punt es va aprovar amb l’abstenció d’Ara Junts i el vot a favor de la resta de grups municipals que, alhora, va reclamar treballar conjuntament per redreçar aquesta situació.

Seguidament es va posar a aprovació l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost de l’organisme autònom local residència Sant Gabriel, número 1/2019. Alfons Giol Amich (Ara Junts) es va mostrar en contra en la manera de treballar de l’equip de govern i va reclamar la posada en marxa d’una comissió d’hisenda. L’alcalde, Josep Paré Aregall va rebatre aquesta petició “les comissions tenen sentit si hi ha propostes”. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de: PSC, JuntsxCat, Fem Centelles, CUP i Primàries i el vot en contra dels regidors d’Ara Junts.

El cinquè punt era acceptar la renúncia al càrrec de gerent de les empreses: Electradistribució, Electracomercial i Electrageneració, nomenament que es va portar a terme a la sessió plenària de 27 de juny. L’alcalde va explicar les raons de la renúncia ja que es contraposaven la jubilació parcial amb la remuneració que podia percebre pel càrrec. El punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors.

Seguidament es va aprovar nomenar el regidor Josep Arisa Argemí com a representant d’Osona Turisme. En el mateix ple es va acceptar la renúncia del regidor d’Ara Junts, Miquel Àngel Alabart Saludes per raons personals. Es comunica que serà substituït per Dolors Morera Ayza.

En l’apartat de precs i preguntes, el regidor de la CUP, Víctor Barquer Cruz va tornar a demanar als diversos grups municipals la possibilitat de presentar les seves comptabilitats per tal de fer-les públiques a la pàgina web municipal.

 

» Vídeo-acta Ple municipal 25/09/2019