Protocol seguretat oficines municipals
Informació coronavirus
Preinscripcio Escolar
Arxivem la Covid19
Activitats des del confinament
Telèfons emergències
Contra la violència masclista
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Els Serveis Socials, més a prop

11/12/2019

Els Serveis Socials, més a prop

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Centelles ha participat al Programa “Més a prop” durant el darrer trimestre de l’any 2019. És un programa preventiu adreçat a persones majors de 80 anys, no usuàries dels serveis socials bàsics. 

La finalitat del recurs és permetre als serveis socials ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi i afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les necessitats de la població.

El programa consisteix en la realització d’entrevistes a domicili,  per part de professionals de l’àmbit social, on es valoren les necessitats personals (autonomia, percepció de l’estat de la salut, situació de l’habitatge, etc), es detecten situacions de risc i s’informa sobre l’oferta de prestacions i serveis del territori. 

Del total de la població major de 80 anys, es van seleccionar 143 persones que no eren conegudes pels serveis socials, ni pels serveis residencials ni pel centre de dia. S’hi van incloure persones que conegudes però que fa més de 2 anys que no hi ha relació.

S’han fet 118 entrevistes a domicili, que representa un 82,5% de les persones seleccionades. La resta de persones han descartat la visita a domicili o bé han fet canvi de municipi o bé viuen en alguna residència o són difunts. De les persones valorades s’ha temporalitzat la derivació a Serveis Socials: només un 7,3% es valora un seguiment a curt termini.