Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari urgent municipal de Centelles de 19 de desembre 2017

20/12/2017

Ple extraordinari urgent municipal de Centelles de 19 de desembre 2017

Es va convocar, a les 9 del vespre, el ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: “Aprovar si s’escau la resolució de les al·legacions presentades per la portaveu del grup polític municipal del PDeCAT contra l’aprovació inicial de les ordenances fiscals exercici de 2018”.

Va excusar la seva assistència la regidora Rosa Puig Moré (Ara Junts per Centelles).

L’alcalde Miquel Arisa Coma va començar donant el condol als regidors Xavier Serra Mas i Alfons Giol Amich, per la pèrdua de familiars directes com és el pare i la mare respectivament.

Primer es va haver de votar que es feia un ple extraordinari urgent, o sigui ratificar la urgència. Tots els regidors assistents van votar a favor.

Dolors Calm i Morera va presentar al·legacions a l’Ordenança núm. 3 que fa referència a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica perquè es tinguin en compte a l’hora d’aplicar nivells de bonificació progressives en funció de la reducció d’emissions i característiques de vehicles ja siguin elèctrics, híbrids o mixtes. Amb l’objectiu d’incentivar la seva compra i contribuir així des de l’administració publica a millorar de manera efectiva el medi ambient. La regidora del PDeCAT també van presentar al·legacions contra la Ordenança fiscal número 16 que fa referència a l’increment de prestació dels serveis funeraris. “Perquè s’apliqui l’increment de preus tenint en compte l’IPC que surti més econòmic ja que hi ha el de l’Institut Nacional d’Estadística i el català i si s’aplica el català, com s’ha decidit, es 0,30% més car”.

El regidor de l’equip de govern, Josep Paré Aregall, va dir “incorporarem la vostra proposta més endavant”. Per Calm “per nosaltres és important perquè no hi ha prou compromís pel medi ambient a l’equip de govern”. Per Paré “molesta que posi en dubte que no aprovarem el que vostè proposa, ja que som sensibles amb el tema dels vehicles i tenim intenció d’avançar en la línia correcta”.

El regidor Alfons Giol Amich d’Ara Junts va dir “nosaltres hem demanat una comissió per parlar del tema. Donarem suport a l’al·legació”.

Per Víctor Barquer Cruz, grup no adscrit, “com que les dues parts tenen les seves raons m’abstindré”.

El punt va aprovar desestimar les al·legacions amb el vot a favor dels set regidors del grup municipal del PSC, el vot en contra del grup Ara Junts per Centelles i el PDeCAT i l’abstenció de Victor Barquer, regidor no adscrit.

 

«Més informació del Ple del 19 de desembre 2017»