Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 de novembre 2017

02/01/2018

Ple ordinari municipal de Centelles del 30 de novembre 2017

Amb l’assistència de tots els regidors es va convocar el ple ordinari a les 9 del vespre. En el primer punt de l’ordre del dia es van aprovar les sessions del 25 i 30 d’octubre.

En el següent punt es va aprovar l’errada de transcripció i la rectificació de l’Inventari General de Béns i Drets de la corporació a 30 de desembre de 2016. Josep Paré Aregall, portaveu de l’equip de govern, va explicar que es tractava d’un tema tècnic “per tal de regularitzar una errada humana”. Dolors Calm Morera (PDeCAT) i Alfons Giol Amich (Ara Junts per Centelles) van posar en dubte que només fos una errada humana i van dir que creien que “hi ha raons tècniques i jurídiques al darrere”. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’Ara Junts per Centelles i el regidor no adscrit i el vot en contra del PDeCAT.

Seguidament es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de els regidors de l’oposició l’ampliació de capital de la societat mercantil Electradistribució Centelles SLU. L’alcalde, Miquel Arisa Coma, va explicar que les normatives de les empreses elèctriques han anat canviant molt. “Els últims 25-30 anys les empreses elèctriques generaven molt benefici i es cobrava un lloguer per la utilització de les instal·lacions municipals. Ara es paga en funció dels anys de vida del patrimoni, és a dir el patrimoni continua essent de l’Ajuntament però adscrit a l’Electra”. Dolors Calm Morera (PDeCAT) i Victor Barquer Crus (regidor no adscrit) van reclamar a l’equip de govern “disposar de la informació per escrit, ja que ens calen més dades”.

En el quart punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat la revisió del Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2017. Seguidament, en el cinquè punt, es va aprovar la modificació de crèdit del Pressupost de la residència Sant Gabriel. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Alfons Giol Amich (Ara Junts) va dir que “aquests punts necessiten el punt de vista dels altres grups municipals”. Victor Barquer, regidor no adscrit, va argumentar que “la gestió de la residència es podria fer d’una altra manera perquè hi ha punts que no s’acaben d’entendre com la partida de substitució de personal que passa de 38.000 a 140.000 euros”.

El punt següent va servir per donar compte del Decret d’Alcaldia número 149 que feia referència a la substitució de la treballadora de l’Espai Jove. Posteriorment es van aprovar els decrets d’Alcaldia del 29 de setembre al 24 de novembre de 2017.

En el darrer punt de l’ordre del dia es va aprovar amb el vots a favor de tots els regidors del consistori una moció sobre la situació política a Catalunya i la seva judicialització. Al mateix temps es va acordar fer arribar el text de la moció a la delegació del governs espanyol. Es van fer preguntes sobre els temes següents: Jubilació del personal de l’Ajuntament, mal funcionament de la piscina coberta, creació de la comissió del Palau dels Comtes (PDeCAT). Projecte de remodelació de l’estació de tren, aportacions del Consell d’Infants, pàgina web (Ara Junts per Centelles). Contenidors d’escombraries amb cartells per la brossa de jardineria (Víctor Barquer Cruz).

 

«Més informació del Ple del 30 de novembre 2017»