Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 25 de gener de 2018

01/02/2018

Ple ordinari municipal de Centelles del 25 de gener de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Rosa Puig Moré, regidora d’AraJunts per Centelles,  es va convocar el ple ordinari a les 9 del vespre. En el primer punt de l’ordre del dia es van aprovar les sessions del 19 i 20 de desembre de 2017.

En el següent punt es va donar compte del Decret d’Alcaldia número 7 pel qual es convoca el concurs ordinari per al lloc de treball d’Intervenció, reservada a personal funcionari amb habilitació de caràcter nacional. El decret es va aprovar per unanimitat del tots els regidors assistents. El tercer punt, que també es va aprovar per unanimitat, era donar compte del Decret d’Alcaldia número 8 pel qual es convoca el concurs ordinari per al lloc de treball de Secretaria. L’alcalde, Miquel Arisa Coma, va agrair públicament al Secretari de la corporació, Josep Lluís Bergés Collado, els 28 anys de dedicació a l’Ajuntament, feina de desenvoluparà fins al proper 30 de juny quan es jubilarà. Alfons Giol Amich, portaveu d’AraJunts, va felicitar l’equip de govern per la feina política i tècnica que ha dut a terme en aquest aspecte i va destacar “la trascendència del moment que viu l’Ajuntament a nivell d’organització”. Dolors Calm Morera, del PDeCAT, va dir que “en cinc mesos ens quedem sense dos llocs de treball claus per al funcionament de l’Ajuntament”.

El quart punt era donar compte dels Decrets d’Alcaldia números 187 de 2017 i 5 de 2018, referents a contractació de personal que es van aprovar per unanimitat. Els decrets feien referència a la contractació de quatre persones com a personal laboral temporal de l’Ajuntament. Dolors Calm Morera (PDeCAT) va lamentar que “sempre es facin les contractacions per urgència”. En el punt següent també es van aprovar els decrets d’alcaldia del 30 de novembre de 2017 al 6 de gener de 2018.

En l’apartat de precs, preguntes i mocions es va aprovar per unanimitat la moció de l’Associació Catalana de Municipis on s’insta a les institucions de l’Estat a respectar i acceptar la voluntat dels ciutadans de Catalunya expressada a les urnes el 21D; exigir la derogació de la intervenció de les institucions catalanes a través de l’article 155; instar a l’alliberament dels presos polítics i exigir la fi de la persecució judicial de les institucions catalanes. Tots els grups municipals es van felicitar per l’aprovació i el regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz va argumentar “que la prudència no ens faci traïdors, ni covards”.

Un altre dels punts que va sorgir en aquest apartat fa referència al palau dels Comtes. Alfons Giol Amich (AraJunts) va dir que “és un tema de futur molt urgent i reclamem que la comissió es reuneixi més sovint”. Dolors Calm Morera (PDeCAT) sobre aquest tema opinava que “creiem que seria bo comprar però agilitzant el tema perquè el problema es van engrandint”. El regidor no adscrit, Víctor Barquer Cruz va demanar discreció tal i com s’havia acordat a la comissió.

La regidora Dolors Calm Morera va preguntar a l’equip de govern quan es tornaria a penjar a la façana de l’ajuntament la pancarta sobre els presos polítics. El regidor Josep Arisa Argemí va explicar que es va treure per les eleccions del 21D i que es tornarà a penjar després del Carnaval. Els grups municipals a l’oposició van mostrar el total desacord per la resposta.

En l’apartat de preguntes també es van tractar els temes següents: Incidents bar de La Violeta, necessitat de fer una diagnosi dels llocs de treball municipals, seguretat de les carrosses de Carnaval, obres de l’estació de tren, camí de vianants de Balenyà i la pàgina web municipal.

 

«Més informació del Ple del 25 de gener de 2018»