Protocol seguretat oficines municipals
Escenari secret
Cinema
Cursa Sahara
Teatre familiar
Concert homenatge koki
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Exposició Jaume Puigdomènech
Premi Centelles
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació del Mannequin Challenge del Centelles, Campament de Pau 2017

12/02/2018

Presentació del Mannequin Challenge del Centelles, Campament de Pau 2017

El diumenge 11 de febrer es va presentar el Mannequin Challenge del Centelles, Campament de Pau 2017, que es va gravar el dissabte 20 de maig de 2017, a la plaça Major, amb entitats i grups del poble que van muntar un campament simbolitzant els Campaments de Refugiats. Aquesta acció vol denunciar la situació de les persones refugiades i les males condicions en les que es troben en els campaments i reflexionar sobre les situacions injustes que estan passant.

Algunes dades sobre la situació de les persones refugiades de l’any 2017: 

- Al món hi havia 21,3 milions de persones refugiades que van fugir de casa seva per culpa d'un conflicte.

- L'Estat Espanyol es va comprometre per l’any 2017, davant la Unió Europea, a acollir-ne 17.337, un 0,08% del total mundial.

- La realitat es que a 31 de desembre de 2017 s’havien acollit 2.431persones, faltaven per arribar 14.906, que representa el 86 %. 

Amb “Centelles, campament de pau” i a través del Mannequin Challenge, més la recollida de firmes volem denunciar aquesta injustícia i fer arribar el posicionament del poble de Centelles a: el Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat Espanyol,  al Parlament de l’Estat Espanyol, al Parlament de la Unió Europea, a les Nacions Unides, a la UNESCO i a l’ACNUR.

També hi va haver una xerrada sobre els campaments de refugiats de l’Associació Humanity Wings,  entitat que va néixer fa quasi dos anys d’un grup d’alumnes de Segon de batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró a partir del Treball de Recerca per ajudar als refugiats. 

Finalment es va projectar el vídeo que va fer arribar Federico Mayor Zaragoza, que va ser Director General de la UNESCO entre 1987 i 1999, amb les seves paraules de la importància de la justícia global i de la cultura de la pau. 

Aquest any dins el programa de Pau i noviolència es vol tornar a fer un 2n Centelles, campament de Pau 2018 amb la participació de més entitats per omplir la plaça  de solidaritat i denúncia.