Exposició Ernest Faixedas
Cursa Sahara
Concert Catarres
Exposició Neus Martin
Concert Dan Imhoff
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 27 de maig 2020

29/05/2020

Ple extraordinari municipal de Centelles del 27 de maig 2020

Es va convocar a les 9 del vespre el ple extraordinari municipal que es realitza de forma telemàtica.

El primer punt de l’ordre del dia era aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió del 26 de febrer que s’aprova per unanimitat.

El segon punt era per aprovar l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost de l’Ajuntament número 1/2020. L’alcalde, Josep Paré Aregall va explicar que “es tracta de la primera modificació amb recursos aprovats per altres administracions com són el Fons de Cooperació de la Generalitat o les dues línies d’ajuts de la Diputació de Barcelona (escoles bressol i accions socials)”. També va destacar que amb una ajut de la Generalitat la Residència Sant Gabriel passarà a ser un centre amb oxigen i s’hi instal·larà un generador per a minimitzar riscos de manca de subministrament de llum. L’alcalde va destacar que “la inversió per a una nova pista de tennis, prevista en uns 40.000 euros, es destinarà a la partida d’ajuts assistencials”. Alfons Giol Amich, com a portaveu d’Ara Junts va argumentar el seu vot en contra “la manera com se’ns dona la informació costa d’entendre i per coherència ja que no formem part de l’equip de govern votarem en contra”.

El següent punt era aprovar la modificació del règim de dedicació del càrrec d’alcalde. El mateix alcalde, Josep Paré Aregall explica que al prendre possessió va seguir amb la dedicació que tenia en la legislatura passada com a primer tinent d’alcalde (mitja jornada) i que es demanava passar a dedicació de jornada complerta. La regidora d’Ara Junts, Carla Ferré Castro, va argumentar que “tot i que el canvi el podem entendre com a legítim no pensem que el moment actual sigui el millor sobretot tenint en compte l’increment d’uns 35.000 euros que suposarà el canvi”. En la mateixa línia es va manifestar la regidora de Fem Centelles, Dolors Calm Morera qui va suggerir fet aquest canvi més endavant. Es va aprovar amb els vots a favor dels 8 regidors de l’equip de govern i de la regidora de Primàries. Hi va haver tres abstencions dels regidors d’Ara Junts i el vot en contra de la regidora de Fem Centelles.

Seguidament es va aprovar l’adhesió al manifest de Cooperació contra el Coronavirus del Fons Català de Cooperació. Aquest punt es va aprovar per unanimitat dels tretze regidors. El cinquè punt era per donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia, 16 de gener de 2020 a 18 de maig de 2020. Alfons Giol Amich posa de manifest el decret on es parla “del cessament de la regidora que tenia la 4a tinença d’alcaldia i el canvi en la composició de la Junta de Govern Municipal” alhora que va agrair la informació rebuda i les reunions mantingudes els mesos de confinament tot i la inactivitat de l’activitat municipal, fet que li va rebatre l’alcalde.

Dolors Calm Morera de Fem Centelles va argumentar la seva destitució de la tinença d’alcaldia “és un fet anormal que correspon a estratègia política per part de l’alcaldia” i va afegir que “tot i que pugui ser legal hauria de prevaldre la moral i l’ètica”. El regidor, Víctor Barquer Cruz, va rebatre l’argumentació de la regidora de Fem Centelles.

En els temes urgents la regidora Eva Verdaguer Garriga va llegir en nom de tots els regidors un agraïment a la direcció i personal de la residència Sant Gabriel, al personal del CAP i als voluntaris que han treballat durant el confinament. Es va acabar la sessió amb diverses preguntes per part dels regidors de l’oposició.

» Convocatòria, ordre del dia i vídeo-acta