Fira Ratafia
Centelles Famílies
Festa de la solidaritat
Documental M
Cinema
Botiga al carrer
Exposició Centelles Il·lustrat
Exposició Ersilia
Guia activitats joves
Piscina Estiu
Aplec Sardana
Concert Sardana
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 23 de setembre de 2020

25/09/2020

Ple ordinari municipal de Centelles del 23 de setembre de 2020

Es convoca a les 9 del vespre la sessió ordinària del Ple amb l’assistència dels regidors. S’excusa la regidora d’Ara Junts, Carla Ferré Castro. El ple es retransmet pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

El primer punt de l’ordre del dia era per aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió de 22 de juliol de 2020 que es va aprovar per unanimitat. Seguidament, el segon punt, era per donar compte de la relació de decrets de l’Alcaldia, adjunta, de 20 de juliol de 2020 a 10 de setembre de 2020. Alfons Giol Amich, d’Ara Junts, va destacar el que feia referència al projecte de reforma i rehabilitació del Palau dels Comtes, “pot semblar purament tècnic, però per a nosaltres té un alt component polític ja ens sembla que hagués calgut que aquest projecte passés per la comissió informativa que es va crear” va dir. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va explicar que rehabilitar el Palau requereix d’una inversió important i “de subvencions d’altres administracions i per poder-hi optar s’han preparat diferents projectes”. L’alcalde es va comprometre a “quan tinguem l’equip redactor assignat es reunirà la comissió”.

La regidora de Fem Centelles, Dolors Calm Morera, per la seva banda va demanar “prohibir la venda d’alcohol a partir de certes hores per evitar els botellots entre els joves, com a mínim fins que s’abaixi l’alerta sanitària i com es va fer durant el cap de setmana de festa major”. L’alcalde li va respondre que la llei del Comerç no ho permet.

En l’apartat de temes urgents es va aprovar la urgència de la moció “Declaració institucional de l’Ajuntament de Centelles en contra de les ocupacions delictives d’habitatges”. El regidor d’habitatge, Víctor Barquer Cruz va exposar que “amb aquesta moció volem, davant d’una realitat social al nostre municipi, demanar ajuda a les administracions que ens envolten”. Per al portaveu d’Ara Junts, Alfons Giol Amich “tal i com es presenta la moció no deixa de ser una declaració d’intencions”. La moció es va aprovar per unanimitat.

Seguidament, l’alcalde, Josep Paré Aregall va demanar als diferents regidors que expliquessin la situació de cada àrea en referència a la situació de la pandèmia. La regidora de Sanitat, M. Carme Sayós Motilla, va parlar de les mesures preventives que cal seguir tenint en compte i els usos d’equipaments municipals com és el cas dels parcs infantils i les terrasses de bars i restaurants. Sayós va agrair la implicació de tot el personal sanitari i de totes aquelles persones que estan treballant en primera línia.

El darrer punt de es van formular preguntes sobre la recollida de residus, la creació d’una ordenança de civisme, pagament de quotes dels veïns i veïnes de Sant Pau; entre d’altres.

» Convocatòria, ordre del dia i acta