Fira de la tofona
Marius Serra
Cinema
Portada pessebre
Centelles Famílies
Concert Nadal Orquestra oberta de Centelles
Mostra artistes
Agenda Biblioteca
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple ordinari municipal de Centelles del 24 de febrer de 2021

26/02/2021

Ple ordinari municipal de Centelles del 24 de febrer de 2021

Es convoca a les 9 del vespre la sessió extraordinària del Ple amb l’assistència dels tretze regidors. El ple es retransmet pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Van excusar la seva assistència les regidores Dolors Morera Ayza (Ara Junts) i Anna Chávez Calm (PSC-CP).

El ple comptava amb un únic punt a l’ordre del dia: Aprovar, si escau, adjudicar mitjançant el procediment obert simplificat el contracte d’obres per a l’execució parcial del Projecte d’urbanització del Pla parcial del Sector XV, Ciutat Jardí, Sant Pau, Fase 1 (A). L’alcalde, Josep Paré Aregall, abans d’iniciar el debat, va explicar que “és una aprovació històrica pel municipi ja que han estat molts anys d’avançar en aquest procés. Vull posar en valor la feina dels veïns ja que és un projecte que evoluciona a través de les quotes urbanístiques i aquests dies veiem la col·laboració i predisposició de tots ells en fer front a un projecte complex iniciat des del veïnat del barri” i va afegir el reconeixement a totes les persones que ho han fet possible. Paré va agrair el treball dels equips tècnics, econòmics i jurídics de l’Ajuntament i el treball fet pel seu predecessor, Miquel Arisa que va treballar en aquest projecte “amb tenacitat i rigor”. L’alcalde va explicar que “hi ha veïns que han demanat fraccionaments entre el 5 i 10 anys, són mensualitats sense interessos perquè tenim la voluntat que el projecti avanci amb les màximes facilitats per als veïns i veïnes. És un compromís molt ferm amb el barri”.

L’alcalde va afegir que “la proposta que s’adjudica avui té una baixa del 32% i visualitza que es podrà fer amb un estalvi important malgrat els elements que potser s’hauran d’anar corregint i modificant en aquest procés complex d’obres previstes en vuit mesos i tenint en compte que prèviament s’ha de fer l’estudi geotècnic”.

Des d’Ara Junts, la regidora Carla Ferré Castro, va exposar que “cenyint-nos al criteri econòmic ens neguiteja que aquesta rebaixa de més de 600.000 euros que proposa l’empresa Deumal afecti l’obra en diferents aspectes com en la qualitat dels materials, en l’empitjorament de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores i en temes ambientals”. “Els dubtes que es generen, afegits als que ja teníem farà que ens abstinguem”, va argumentar Ferré.

Dolors Calm Morera, regidora de Fem Centelles, va demanar que caldria haver donat més informació als veïns i veïnes del barri ja que són ells els que pagaran les obres i demana que hi hagi un interlocutor del barri de Sant Pau. També va afegir que al criteri del seu grup hauria calgut fer, prèviament, l’estudi geotècnic.

Úrsula Serradelarca Rivera, de Centelles per la República, va dir que “ens abstindrem sabent que és un projecte molt necessari i que ja hauria d’estar fet”. No obstant va afegir que “també pensem que s’hauria hagut de fer l’estudi geotècnic prèviament per evitar alteracions dels preus posteriorment”.

Carme Sayós Motilla de Junts per Catalunya va afegir que “ens consta que hi ha un treball previ important i celebrem l’adjudicació de les obres per als veïns i veïnes del barri”.

L’alcalde va respondre que “plantegem un projecte adequat al territori, a la capacitat de pagament dels veïns i sobretot per resoldre i  seguir amb la urbanització del barri”. Pel que fa al geotècnic va dir “es va creure oportú que el fes la mateixa empresa que farà les obres”. Respecte  a la baixa econòmica s’ha de tenir en compte que “era un plec molt garantista i que la baixa no s’ha de considerar temerària ja que no és superior al 36%” va puntualitzar. Paré va fer palès que sempre s’ha treballat al costat dels veïns i les veïnes del barri de Sant Pau amb reunions periòdiques.

Alfons Giol Amich, d’Ara Junts, va reclamar “que caldria un consens polític ampli en un tema tant important i complex com aquest”. Aquesta aprovació va dir “ja contempla que ens haurem de barallar amb els conceptes “extres””.

L’alcalde va rebatre Giol dient-li que “vaig demanar que respecte a les quotes no es fés demagògia i vaig demanar la col·laboració de tots els grups polítics en no generar desinformació entre els veïns alhora que cal deixar clar que les quotes són provisionals i que si es generen serviran per fer estalvi per a les futures fases”. L’alcalde va afegir que “nosaltres som els promotors de l’obra, els veïns són els que han de fer-hi front i pel respecte que hi tenim els vam explicar que implicava el cost, la fase i què implicava el plec i vam deixar un temps perquè hi poguessin fer les aportacions oportunes”.

L’adjudicació es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC, CUP i JuntsxCat) i les abstencions d’Ara Junts i Fem Centelles.

» Convocatòria, ordre del dia i acta