Presentació seu Electradistribució
Centelles Famílies
8M 2024
Teatre, música i dansa
Portes obertes
Concert de primavera
Centelles Famílies
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Il trovatore
Oller i Guerra
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple extraordinari municipal de Centelles del 7 de març de 2018

14/03/2018

Ple extraordinari municipal de Centelles del 7 de març de 2018

Amb l’assistència dels tots els regidors menys Rosa Puig Moré, regidora d’AraJunts per Centelles,  es va convocar el ple extraordinari a les 9 del vespre. En el primer punt de l’ordre del dia es va aprovar la sessió del 25 de gener de 2018.

El segon punt era per aprovar la Moció d’Alcaldia que proposava modificar l’increment del règim de dedicació parcial del 1r tinent d’alcalde, Josep Paré Aregall i la modificació de les assistències a òrgans col·legiats de la 4t tinent d’alcalde, Neus Verdaguer Paré. L’alcalde Miquel Arisa Coma va explicar que “amb la nova llei de l’administració local fa que calgui més dedicació dels polítics i més a Centelles on els propers mesos hi haurà molts canvis per jubilació”. Miquel Àngel Alabart Saludes, Ara Junts per Centelles va justificar l’abstenció del seu grup en la votació al·legant que “els arguments no ens acaben de convèncer. Si trontolla la maquinària calen solucions tècniques i no polítiques”. Dolors Calm Morera, regidora del PDeCAT, va votar en contra “teníem clar que això podia passar; és una manera de donar llum al primer tinent d’alcalde per la possible jubilació del Sr. Arisa”. El regidor no adscrit, Victor Barquer Cruz, que també es va abstenir en la votació opinava que “les coses es poden fer d’una altra manera”. 

El següent punt era per aprovar l’expedient de modificació de crèdit de pressupost de 2018 de l’Ajuntament per un valor de 473.000 euros. Alfons Giol Amich d’Ara Junts va justificar el vot en contra del seu grup argumentant que “no compartim la manera de fer de l’equip de govern alhora que reclamem que se’n informi amb més antelació”. Per a Dolors Calm Morera del PDeCAT “tenim informació inconcreta, es parla per exemple d’una inversió parcial a la Cira de 72.000€ que per al nostre grup pot hipotecar el futur d’aquesta zona”. També va votar en contra. Victor Barquer, regidor no adscrit, va dir que “no ho acabo de veure clar sobretot el tema del Pla de Barris ja que políticament a nivell de país no està tant clar. Crec que si no surt bé és una manera de tensionar la tresoreria municipal”. 

El quart punt era aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Centelles al Fòrum d’alcaldes que presenten en defensa de l’educació la reclamació per via judicial de la corresponsabilitat en el finançament de les escoles bressol municipals. Per Alfons Giol Amich “hi estem absolutament d’acord”. Per Dolors Calm Morera “no entenem com no s’ha fet abans”. Per Victor Barquer Cruz “aquest és un tema de justícia”. Es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors assistents. 

Seguidament es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Centelles al Pla comarcal d’igualtat de gènere d’Osona (2016-2020). La regidora de Cooperació, Solidaritat i Igualtat, Cristina Ciudad Fernández va explicar que “el pla de Centelles havia caducat feia uns mesos i ens va semblar bé adherir-nos al de la comarca”. Es va aprovar per unanimitat. 

També es va dur a aprovació l’adhesió al Pla comarcal per a la igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere d’Osona. En aquest punt tots els grups municipals van estar d’acord en què cal més visibilitat. Es va aprovar per unanimitat. 

El setè punt era per donar compte del Decret d’Alcaldia número 27 en el qual s’aprovava la liquidació del Pressupost de l’any 2017 de l’Ajuntament. Per al regidor de Gestió de Planificació Econòmica, Josep Paré Aregall “en podem fer una valoració molt positiva de l’equip tècnic. Tenim un Ajuntament sanejat econòmicament sense trencament de la despesa”. Josep Paré manifesta que hi ha un milió 700 mil euros de romanent afectat, la qual cosa indica la constant activitat que porta aquesta corporació. Per a Alfons Giol Amich “estem davant d’una actuació política de contenció, de prudència però també de manca d’objectius pel que demanaria una reflexió a fons”. Dolors Calm Morera va dir que “no el podem aprovar per coherència, els números estan sanejats però al poble hi ha moltes mancances”, va argumentar. 

El darrer punt era per donar compte de la Resolució de Presidència en la qual s’aprova la liquidació del Pressupost de 2017 de la Residència Sant Gabriel.

 

« Més informació del Ple municipal del 7 de març de 2018 »