Imprimir Ajuda'ns a millorar Antoni Pladevall i Font

Antoni Pladevall i Font

Antoni Pladevall i Font (Taradell, 1934), sacerdot i historiador. Nomenat Fill adoptiu de Centelles en la sessió de l’Ajuntament en Ple del 25 de febrer de 2000 i amb la celebració de l’acte oficial el 23 d’abril de 2000.

Amb el nomenament se li reconeix la seva qualitat intel·lectual, el seu mestratge i la seva consideració com a un centellenc més. Molt vinculada a la vila en l’àmbit social, religiós i històric. Ha participat en nombroses iniciatives culturals (conferències, xerrades, etc.), com a sacerdot ha exercit durant llargues temporades a la parròquia de Santa Coloma i com a historiador ha investigat molts aspectes de la història de Centelles amb diverses publicacions, de les que destaquen: El Castell de Centelles (1958) i Centelles. Aproximació a la seva història (1987).

Més informació: Pladevall, Antoni. Concòrida de 1690. Centelles: Ajuntament de Centelles, 2000.

Antoni Pladevall i Font

Antoni Pladevall a l’acte de nomenament de Fill adoptiu de Centelles a la Capella de Jesús. 2000-04-23. CAT AMCEN. SDF. Fons Ajuntament de Centelles. Autor: Fotos Pujol.

Darrera actualització: 15 d'abril de 2020

AVÍS LEGAL

S’autoritzen les reproduccions privades dels documents amb finalitats personals, docents, d’estudi o recerca i no comercials, citant la seva procedència, respectant la seva autoria i sense fer-ne difusió per cap mitjà.
Per a qualsevol altre ús diferent als especificats cal sol·licitar autorització a l’Ajuntament de Centelles.

També et pot interessar