Imprimir Ajuda'ns a millorar Fabià Estapé Rodríguez

Fabià Estapé Rodríguez

Fabià Estapé Rodríguez (Port Bou, 14 de setembre de 1923 – Lleó, 31 de gener de 2012), economista i polític. Nomenat fill adoptiu de Centelles en la sessió de l’Ajuntament en Ple del 23 de desembre de 2009 i amb la celebració de l’acte oficial el 14 de març de 2010.

Amb el nomenament se li reconeix la seva tasca d’estudi i divulgació de l’obra i el llegat cultural i científic d’Ildefons Cerdà, especialment per recuperar les seves despulles a Caldes de Besaya per ser enterrat al Cementiri de Montjuïc i l’edició completa de la Teoría General de la urbanización, amb un tercer volum dedicat a la seva biografia. La seva vinculació a la figura d’Ildefons Cerdà el porta a estar vinculat també a Centelles, s’inicia a través d’Albert Mas Vilalta i el porta en diverses ocasions a la vila.

Més informació: Soler Mata, Joan. Fabian Estapé, Ildefons Cerdà i Centelles. Centelles: Ajuntament de Centelles, 2010. (Coneguem Centelles; 4).

Fabià Estapé Rodríguez

Fabià Estapé a l’acte de nomenament de Fill adoptiu de Centelles a la sala de plens de l’Ajuntament de Centelles. 2010-03-14. CAT AMCEN. SDF. Fons Ajuntament de Centelles. Autor: Andreu Pujol. Pujol.

Darrera actualització: 15 d'abril de 2020

AVÍS LEGAL

S’autoritzen les reproduccions privades dels documents amb finalitats personals, docents, d’estudi o recerca i no comercials, citant la seva procedència, respectant la seva autoria i sense fer-ne difusió per cap mitjà.
Per a qualsevol altre ús diferent als especificats cal sol·licitar autorització a l’Ajuntament de Centelles.

També et pot interessar