Imprimir Ajuda'ns a millorar Josep Maria Font i Rius

Josep Maria Font i Rius

Josep Maria Font i Rius (Barcelona, 12 d’abril de 1915 – Barcelona, 5 d’abril de 2018), jurista i historiador del dret català. Nomenat Centellenc d’adopció en la sessió de l’Ajuntament en Ple del 22 de març de 1996, a proposta del Centre d’Estudis Centellencs, i amb la celebració de l’acte oficial el 27 d’abril de 1996.

La seva vinculació amb Centelles s’inicia l’any 1932 quan la seva família comença a estiuejar al poble, tradició que ell i la seva família mantenen amb estades per Setmana Santa i els estius. Apassionat de l’excursionisme i implicat en la vida cultural del municipi, és el pregoner de la Festa Major de 1960. Les seves investigacions donen a conèixer les arrels del passat històric de la vila i els orígens del seu règim municipal i es publiquen en diversos articles als programes de la Festa Major des del 1958.

En compliment de la voluntat del seu pare, el 29 de novembre de 2018, els seus dos fills van lliurar la biblioteca i la documentació d’obra d’investigació referida a Centelles i el seu entorn a l’Ajuntament de Centelles.

Més informació: Font i Rius, Josep M. Centelles. Notícies històriques. Centelles: Ajuntament de Centelles; Centre d’Estudis Centellencs; 1996.

Josep Maria Font i Rius

Josep Maria Font i Rius a l'acte de nomenament de Fill adpotiu de Centelles a la Capella de Jesús amb l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, i el president del Centre d'Estudis Centellencs, Joan Soler. 1996-04-27. Autor: Edicions El Portal.

Darrera actualització: 17 d'abril de 2020

AVÍS LEGAL

S’autoritzen les reproduccions privades dels documents amb finalitats personals, docents, d’estudi o recerca i no comercials, citant la seva procedència, respectant la seva autoria i sense fer-ne difusió per cap mitjà.
Per a qualsevol altre ús diferent als especificats cal sol·licitar autorització a l’Ajuntament de Centelles.

També et pot interessar