Imprimir Ajuda'ns a millorar Dret de refugi - Centelles poble acollidor

Des de la regidoria de Cooperació i Solidaritat, conjuntament amb Cooperació Osona- Sàhara i l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga, hem elaborat un programa d’exposicions i actes entorn el 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, declarat l’any 2001 per les Nacions Unides.

L’objectiu és rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiades, apàtrides, desplaçades internes i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món, que es veuen abocades a marxar de casa seva per motius religiosos, polítics, ètnics, o d’orientació sexual, entre d’altres.

Davant la cronificació d’aquesta situació, podem afirmar que l’emergència no s’ha acabat i que continuen ben vives les raons per donar resposta a la demanda de suport a les persones i organitzacions que treballen per donar assistència a les persones que cerquen protecció internacional.

Des de l’Ajuntament és té molt present aquesta persistència de crisi Humanitària des de l’estiu de l’any 2015 i hi estem compromesos.


« PROGRAMA D'ACTIVITATS »
« Manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2022 »

Poble acollidor de persones refugiades

L’Ajuntament de Centelles, davant la crisi humanitària dels refugiats a Europa el 2015, va declarar Centelles, poble acollidor de refugiats , i es va comprometre a treballar per donar resposta a la possible acollida de refugiats facilitant l’accés a habitatges i cobrint les necessitats bàsiques.

Des del Consell Municipal de Cooperació i es va decidir crear la Comissió de crisi de refugiats. Aquesta està presidida per la regidoria de Cooperació i solidaritat, i en formen part entitats locals i grups polítics amb representació a l’Ajuntament. L’objectiu és planificar i coordinar les accions per fer l’acollida a Centelles.

Darrera actualització: 26 de juny de 2023