Imprimir Ajuda'ns a millorar Sales d'exposicions i Premi Centelles

Centre d'Art el Marçó Vell

C. Galejadors, 2 Centelles 08540

Tel. 938 810 375 (Ajuntament)

http://www.mvell.blogspot.com

A/e: artmvell@gmail.com

Horari primavera-estiu: Dissabtes de 19 a 21h. Diumenges i festius de 12 a 14h i de 19 a 21h

Horari tardor-hivern: Dissabtes de 18 a 20h. Diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h

El Centre d’art el Marçó vell és un equipament museístic destinat a la conservació i divulgació del patrimoni artístic d’àmbit local. El centre va ser inaugurat el maig del 2004, a l’antiga casa de pagès coneguda amb el nom de “Marçó vell”, d’on pren el nom. La seu del Centre d’art el Marçó vell, està ubicada al número 2, del carrer Galejadors de Centelles.

La finalitat primera del Marçó vell és la de protegir i donar a conèixer el Patrimoni Pictòric de Centelles, actualment format per les obres que, des del 1973, es queden en propietat de l’Ajuntament, com a guanyadores de l’històric Concurs de Pintura “Premi Centelles”.

La segona finalitat del Centre d’art el Marçó vell és organitzar exposicions i activitats divulgatives sobre art contemporani d’àmbit català i internacional, prenent com a premissa, la relació dels artistes amb Centelles, el patrimoni pictòric, així com la seva excel•lència professional, ja sigui d’àmbit local o més ampli.

Exposicions Temporals

Al centre d’art el Marçó Vell s’hi poden visitar exposicions temporals de temàtica variada. Entre elles, es destaquen:

▪ Exposició Premi Centelles. Exposició de les obres seleccionades i premiades al concurs de pintura Premi Centelles. L’exposició s’inaugura durant la Festa Major d’estiu

▪ Mostra d’artistes locals. Exposició d’obres d’artistes del municipi que es pot visitar entorn a les festes de Nadal.

Sala de paleontologia

Exposició permanent centrada en la col·lecció de fòssils i minerals aplegada per Eduard Grimalt i Cahué (Barcelona, 1932-Centelles, 2006). De manera didàctica s’hi relacionen els exemplars fòssils i els minerals amb l’entorn de Centelles i Osona d’on procedeixen. La col·lecció també inclou peces procedents d’altres llocs de Catalunya, l’Estat espanyol i la resta del món, que són objecte d’exposicions temporals temàtiques. També s’hi poden concertar visites per a grups escolars.

Sala d'exposicions de Centelles

C. Jesús, 25 Centelles 08540

Tel. 938 810 375 (Ajuntament)

Horari: Dissabtes de 18 a 20 h. Diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h

Aquest espai acull exposicions i mostres de petit format i de curta durada, de diferents temàtiques.

» Full de sol·licitud de la sala d'exposicions. Enviar a cntl.cultura@centelles.cat

Concurs Premi Pintura Centelles

El Concurs de Pintura “Premi Centelles” és un dels actes històricament més importants, dels que organitza el Marçó vell i un dels de més anomenada, dels que hi ha a Centelles, en matèria de creativitat artística, des de fa anys. Aquest certamen, enfonsa les seves arrels a l’any 1943, quan un grup de centellencs van decidir fer una primera exposició de pintura i dibuix, que va aplegar a 13 participants i 38 obres. A partir del 1946 es van començar a repartir uns premis juvenils i infantils. Però no és fins el 1954, que es comença a organitzar un concurs de pintura anual. A partir del 1973, la Comissió Organitzadora decideix que, l’obra guanyadora del Premi Centelles es quedi a la vila, per tal de construir una col·lecció d’art. En l’actualitat, el Patrimoni Local constitueix un particular reflex de la història de la pintura catalana, des dels anys 70 fins a l’actualitat, sensible a canvis polítics, culturals, i sobretot a canvis de les tendències artístiques.

Actualment, la temàtica de les pintures, la pot triar lliurement l’artista, però durant uns quants anys el tema havia de ser una vista o un detall paisatgístic de centellencs.

» Més informació


Premi Centelles

Darrera actualització: 13 de maig de 2024

Més informació

Responsable polític

Relacionat

També et pot interessar