Imprimir Ajuda'ns a millorar Projectes educatius

Casal d’Estiu

El Casal d’estiu de Centelles el realitza l’AMPA de l’Escola Ildefons Cerdà amb el suport de l’Ajuntament de Centelles. Ofereix tot un seguit de propostes organitzades per potenciar el lleure educatiu durant els període de vacances d’estiu. En el casal es planifica el temps d'esbarjo i d'oci per convertir un espai lúdic en un àmbit ple de possibilitats pedagògiques.

Les activitats d'estiu són una proposta molt diferenciada de la que habitualment es fa a l'escola. Un dels seus atractius és l'amplia l'àmplia i variada oferta d'activitats lúdiques.

» Casal d'estiu 2019

Programa Arrel de prevenció del fracàs escolar

L’Arrel es va iniciar el curs escolar 2001/2002 a l'Institut Pere Barnils davant un elevat nombre d'alumnes que no obtenien el graduat i que tenien dificultats per accedir al món laboral. El curs 2002/2003 es va afegir al programa l'Escola Sagrats Cors. Aquest programa permet millorar l'èxit escolar de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO amb dificultats d'aprenentatge i millora la seva transició cap al món laboral com la seva motivació per enfrontar el futur amb més èxit.

Projecte Enxaneta

L’objectiu del programa ENXANETA és donar un suport en les matèries instrumentals a aquells alumnes d’entre primer i tercer de primària amb dificultats escolars, i a les seves famílies. Per fer-ho possible, hi ha un mentor als centres educatius participants que s’encarrega de donar el suport educatiu als alumnes seleccionats per les escoles. Un dia a la setmana la intervenció socioeducativa es realitzar també amb la família. Aquest mentor és un graduat en educació social, magisteri o psicologia per la Universitat de Vic i rep la formació i l’orientació per part de la mateixa Universitat que participarà activament en el projecte.

Projecte d’activitats complementàries i festes populars en les escoles de Centelles

SANT JORDI I CARNAVAL ESCOLARS

Coneixement de l’entorn, foment de la participació i del sentit de pertinença.

Objectiu:

Promoure la participació i la relació amb l'entorn de tot l'alumnat dels centres d'ensenyament local a partir d'activitats culturals i festes populars locals.

Síntesi del projecte:

Programa d’activitats complementàries i festes populars amb els centres educatius de Centelles. Es tracta d’un programa realitzat de forma coordinada amb les escoles, a través d’una comissió específica, que promou la realització de sortides, activitats culturals i celebració conjunta de les festes populars (Carnaval, Festa de la primavera i Sant Jordi), amb la participació de tots els alumnes dels centres d’educació de Centelles.

La Festa de Carnaval s'organitza conjuntament amb la Comissió de Carnaval de Centelles amb l'objectiu de fomentar la partinença. La Festa de Sant Jordi s’organitzarà conjuntament amb l’Associació de la Gent Gran de Centelles amb l’objectiu de potenciar experiències de col•laboració i interrelació entre persones, infants i gent gran, de diferents generacions.

Entitats que hi participen: - Centes d’educaciót de Centelles: 1. CEIP Ildefons Cerdà 2. IES Pere Barnils 3. Escola Sagrats Cors 4. Escola Bressol Niu d’Infants - Associació de la Gent Gran - Comissió de Carnaval

Darrera actualització: 29 de juny de 2023

Més informació

Responsable polític

Responsable tècnic

També et pot interessar