Imprimir Ajuda'ns a millorar Activitats i campanyes de medi ambient
 • Insta·lació de caixes niu pels ocells

  Per tal d’afavorir la presència d’ocells i ratpenats a l’espai fluvial del riu Congost s’han instal·lat caixes niu al llarg del camí fluvial en un projecte de ciència participativa.

  » Mapa de la ubicació de les caixes niu

 • Control de coloms

  Els coloms són aus urbanes que aprofiten espais buits en edificis per criar-hi. Des de l’ajuntament es porta a terme un seguiment de la població de coloms per evitar-ne la proliferació descontrolada i que puguin generar molèsties i riscos sanitaris.

  Com es pot ajudar i col•laborar?

  S’ha d’evitar donar de menjar als coloms, especialment en espais públics. El fet de no donar-los de menjar ajuda a controlar-ne l’excés de població.

  S’ha de limitar l’accés dels coloms a l’interior dels edificis i llocs sota cobert. Mantenint els habitatges en bon estat s’impedeix que trobin espais on fer-hi el niu.

  S’ha d’informar l’ajuntament quan detectem un lloc on els coloms ocasionin molèsties. Com les cases deshabitades o coberts interiors en desús.

 • Prevenció del mosquit tigre

  El mosquit tigre és una espècie de mosquit d’origen asiàtic que s’ha expandit per Catalunya i que ha arribat a Centelles. És actiu de dia i provoca picades més molestes i duradores que els mosquits d’aquí. té la capacitat d'actuar com a vector d'algunes malalties, com les produïdes pels virus del Chikungunya, dengue i Zika.

  Per evitar la seva presència el millor és la prevenció: el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

  Informació sobre el mosquit tigre i prevenció i tractament de les picades al Canal Salut.

 • Tinença responsable d’animals de companyia

  Els animals de companyia proporcionen un benestar emocional a les persones propietàries. Com a éssers vius que són, cal ser responsable en la seva cura, tenir-los censats, vacunats i amb el xip d’identificació. Al mateix temps, s’ha de vetllar per la bona convivència; dur-los lligats pel carrer, recollir les deposicions i no deixar que accedeixin a zones d’infants. Des de l’ajuntament es porta a terme una campanya continua per fomentar els bons hàbits vers els animals de companyia. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la regidoria de medi ambient.

 • Control de la qualitat de l’aire

  Des de l’ajuntament es porta un seguiment de la qualitat de l’aire que respirem. Podeu trobar dades de qualitat de l’aire clicant aquí.

 • Ecoestació

  Per tal de donar un nou impuls al reciclatge, del 3 al 6 d’abril de 2018 es va instal·lar l’ECOESTACIÓ a la plaça Major, un mòdul mòbil del Consell Comarcal d’Osona amb equipaments digitals que permet la interacció del públic amb l’objectiu de donar a conèixer de forma lúdica aspectes vinculats amb la gestió dels residus municipals i fomentar la recollida selectiva entre la població.
  L’Ecoestació consta d’una pantalla de gran format on s’hi projecten vídeos informatius i tres pantalles tàctils individuals on hi ha minijocs adreçats a nens i nenes a partir de 8 anys i a adults, i van visitar-la nois i noies de les escoles de Centelles.

Darrera actualització: 1 d'abril de 2019

Responsable polític

Relacionat

També et pot interessar