Imprimir Ajuda'ns a millorar Activitats i campanyes de medi ambient
 • Insta·lació de caixes niu pels ocells

  Per tal d’afavorir la presència d’ocells i ratpenats a l’espai fluvial del riu Congost s’han instal·lat caixes niu al llarg del camí fluvial en un projecte de ciència participativa.

  » Mapa de la ubicació de les caixes niu

 • Control de coloms

  Els coloms són aus urbanes que aprofiten espais buits en edificis per criar-hi. Des de l’ajuntament es porta a terme un seguiment de la població de coloms per evitar-ne la proliferació descontrolada i que puguin generar molèsties i riscos sanitaris.

  Com es pot ajudar i col•laborar?

  S’ha d’evitar donar de menjar als coloms, especialment en espais públics. El fet de no donar-los de menjar ajuda a controlar-ne l’excés de població.

  S’ha de limitar l’accés dels coloms a l’interior dels edificis i llocs sota cobert. Mantenint els habitatges en bon estat s’impedeix que trobin espais on fer-hi el niu.

  S’ha d’informar l’ajuntament quan detectem un lloc on els coloms ocasionin molèsties. Com les cases deshabitades o coberts interiors en desús.

 • Prevenció del mosquit tigre

  El mosquit tigre és una espècie de mosquit d’origen asiàtic que s’ha expandit per Catalunya i que ha arribat a Centelles. És actiu de dia i provoca picades més molestes i duradores que els mosquits d’aquí. té la capacitat d'actuar com a vector d'algunes malalties, com les produïdes pels virus del Chikungunya, dengue i Zika.

  Per evitar la seva presència el millor és la prevenció: el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

  Informació sobre el mosquit tigre i prevenció i tractament de les picades al Canal Salut.

 • Tinença responsable d’animals de companyia

  Els animals de companyia proporcionen un benestar emocional a les persones propietàries. Com a éssers vius que són, cal ser responsable en la seva cura, tenir-los censats, vacunats i amb el xip d’identificació. Al mateix temps, s’ha de vetllar per la bona convivència; dur-los lligats pel carrer, recollir les deposicions i no deixar que accedeixin a zones d’infants. Des de l’ajuntament es porta a terme una campanya continua per fomentar els bons hàbits vers els animals de companyia. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la regidoria de medi ambient.

 • Control de la qualitat de l’aire

  Des de l’ajuntament es porta un seguiment de la qualitat de l’aire que respirem. Podeu trobar dades de qualitat de l’aire clicant aquí.

Darrera actualització: 21 de març de 2018

Responsable polític

Relacionat

També et pot interessar