Imprimir Ajuda'ns a millorar Avisos mediambientals
 • Ozó troposfèric

  L’ozó troposfèric és un contaminant atmosfèric que es forma a partir de gasos procedents principalment de les emissions dels vehicles, en condicions de radiació solar intensa durant un període de temps llarg. No s’ha de confondre amb l’ozó estratosfèric, que ens protegeix de les radiacions de rajos ultraviolats.

  L'ozó és un gas molt irritant i, en concentracions elevades, pot afectar la salut de les persones de manera lleu (tos, irritacions a la faringe, el coll i els ulls, i dificultats respiratòries com la gola seca) o greu, amb problemes respiratoris com una major incidència i un agreujament de l'asma, la reducció de la funció pulmonar i una inflamació de les vies respiratòries.

  A l’estiu es poden detectar concentracions elevades i es porta a terme un programa de seguiment. En cas de superació dels límits establerts, s’emeten avisos i cal seguir les recomanacions, especialment les persones de risc.

 • Suspensió de l’ordenança de soroll

  Acta de suspensió temporal del compliment dels objectius de qualitat acústica per al primer semestre del 2018

 • Risc d’incendis

  Des del diumenge 15 de març està vigent la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals i la franja de 500 metres que l’envolta, que es mantindrà fins al 15 d’octubre, amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals. « Més informació »
  Consulteu la informació sobre el risc d’incendis.

 • Situació meteorològica de perill

  Consulteu la informació sobre les situacions meteorològiques de perill.

 • Presència de processionària

  Els pèls urticants de les erugues causen irritació en pell i ulls i resulten particularment perillosos per a les mascotes, ja que poden ingerir-los. Cal tenir en compte que aquests pèls són expulsats per les erugues en el seu desplaçament i són dispersats pel vent, per la qual cosa convé seguir algunes recomanacions:

  En cas de trobar una filera d’erugues cal mantenir una certa distància, especialment si fa vent o es va acompanyat d’infants. No s’han de voler escampar amb un pal o una escombra.

  Quan es troben en una zona de pas, utilitzar una pala per recollir-les sense moviments bruscos i submergir-les en aigua. Cal treballar amb guants i ulleres protectores i situar-se amb el vent d’esquena.

  Si detecteu bosses als pins del vostre jardí, eviteu riscos innecessaris i aviseu a un professional perquè les retiri.

  En el cas de trobar erugues a la via pública o bosses en l’arbrat viari, aviseu a l’ajuntament el més aviat possible.

  No deixeu que els gossos s’acostin a la processionària; poden patir greus lesions.

 • Eixams d’abelles

  A la primavera poden aparèixer eixams d’abelles de manera sobtada que busquen un lloc on establir el seu rusc. En la seva recerca, els podem trobar sota persianes, cantoneres de finestres o en qualsevol racó del jardí o del carrer. Si us trobeu amb aquesta situació, és molt important no molestar-les, ni amb aigua ni amb insecticides. Poseu avisar a l’ajuntament i us assessoraran sobre el que cal fer.

Darrera actualització: 28 de març de 2019

Responsable polític

Relacionat

També et pot interessar