Imprimir Ajuda'ns a millorar Contenidor multiproducte

Contenidors de multiproducte (paper/cartró i envasos) amb la tapa blava/groga, accessibles tots els dies de la setmana amb la targeta d’obertura. [Funcionament dels contenidors]

Envasos de plàstic
Llaunes
Tetra Brik
Bosses de plàstic i film
Paper i cartró
Diaris i revistes
Envasos de cartró i capses plegades
Safates de porexpan
Safates i paper d’alumini
Esprais buits
Plats i gots de plàstic

Vidre
Roba i teixits
Paper brut
Pots de pintura
Ceràmica i runa
Bolquers i material sanitari
Material elèctric o electrònic

Localització de contenidors

Preguntes freqüents

  • On es porten els residus del contenidor multiproducte?

    A la planta de triatge de multiproducte de Vic on es separen per tipus de material per tal que les empreses recuperadores puguin reciclar-los. Això és possible gràcies a que s’han llençat al contenidor de manera separada de la resta d’escombraries. Podeu fer una visita virtual a la planta.

  • Per què aquí tenim un únic contenidor blau i groc?

    A diferència de la resta de comarques de Catalunya, a Osona els envasos lleugers i el paper i cartró es llença en un únic contenidor. Va ser una decisió del Consell Comarcal d’Osona per estalviar costos de transport i triatge. De fet, els residus dels contenidors blau i groc per separat també es trien, de manera que a Osona es simplifica en un únic procés i s’estalvien contenidors al carrer.

  • En aquest contenidor, cal llençar els residus en bosses?

    No és necessari, podeu utilitzar la bossa o recipient que més us convingui. Sí que s’han de plegar les caixes de cartró abans de llençar-les, col•lapsen el contenidor i no deixen espai per a altres usuaris.

Darrera actualització: 26 de juny de 2023