Concert de primavera
Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

A Centelles regalem igualtat

15/12/2021

A Centelles regalem igualtat

Per segon any consecutiu, durant el Nadal, l’Ajuntament impulsa la campanya Regala igualtat, per tal de sensibilitzar sobre els estereotips de gènere. Quan comprem, sovint ho fem condicionats per aspectes com ara el color o el tipus de producte, que associem a un gènere determinat.

Regalar igualtat vol dir escollir un regal sense etiquetar la persona que el rebrà amb estereotips de gènere i sexismes. Així, a l’hora de comprar-lo o d’assessorar els compradors no caldria comentar o preguntar si es vol fer un regal a un nen o a una nena (o a un home o a una dona), sinó quines aficions té la persona destinatària del regal, quins colors li agraden, si prefereix fer activitats de moviment o més quietes, quins valors volem transmetre-li...

Aquest criteri es pot aplicar en tota mena de regals: joguines (nines, cotxes, cuinetes, trencaclosques…), contes i llibres, pipes i biberons, electrodomèstics i aparells electrònics (ordinador, mòbil, fundes…), productes d’alimentació, eines de bricolatge, roba i calçat, material esportiu, bijuteria i rellotges, experiències, productes d’estètica i un llarg etcètera.

Per aquest motiu, quan anem a comprar a Centelles, els regals portaran l’etiqueta A Centelles regalem igualtat.