Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

25N. No perdem l'esperança

30/11/2021

25N. No perdem l'esperança

Un any més a Centelles vam commemorar el 25N, dia internacional contra les violències masclistes posant el color lila en edificis emblemàtics com el Palau dels comtes i el Portal, i portant a terme diferents actes.

Les activitats van començar dijous a les 5 h de la tarda amb una acció reivindicativa a la plaça Major a càrrec de l'Associació Dones de Centelles, seguidament es va fer la lectura del manifest i a les 7 h es va inaugurar l'exposició Construccions identitàries. Famílies Trans, presidida per l’alcalde, Josep Paré Aregall, la regidora de cultura Anna Chávez Calm, i l’autora de les fotografies Mar C. Llop, els quals van aclamar la igualtat i el respecte per a totes les persones, independentment del gènere. L'exposició pot visitar-se fins al 12 de desembre a la Sala Niu del Palau.

També a la tarda es va fer el taller Això és amor?, destinat a joves per a entendre millor les relacions afectives, una activitat dinamitzada pel Punt Jove el PIPA i per l'Espai Jove, on es va fer una dinàmica de l'iceberg de les violències amb molt bona participació per part dels joves.

El dijous va acabar-se amb el teatre-debat: Selecció Natural organitzat per Centelles famílies i que va oferir un espai molt interessant per a compartir opinions i per a reflexionar sobre les violències.

El dissabte 27 de novembre es va portar a terme un taller d'autodefensa feminista, durant el qual mitjançant role-playings de diferents situacions incòmodes (com veure que s'apropa una persona a la nit amb actitud que no t'agrada, que algú al tren se't quedi mirant fixament durant el trajecte...) es va poder veure les reaccions de cadascú i conèixer què transmetem amb el cos: quan baixem la mirada, quan encreuem els braços, quan mirem fixament... El taller va acabar amb un petit tast d'autodefensa.

Fins el dia 1 de desembre es faran més activitats relacionades amb la lluita contra les violències masclistes, com són els tallers per a joves, la sessió sobre plans d'igualtat interns per a empreses, la mostra de documents de la Biblioteca La Cooperativa... per consultar la programació i fer inscripcions es pot accedir a www.centelles.cat/25N

El programa d'activitats d'enguany és una mostra de la implicació de diferents agents i entitats de Centelles en la lluita contra les violències i, per tant, una esperança cap al canvi, cap al respecte i cap a la igualtat efectiva entre les persones.