Protocol seguretat oficines municipals
Inscripcions Carnaval
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Presentació del llibre Disneyització del futbol
Cinema Cicle Gaudí
Exposició Gerard Pagès
Exposició Subirà
Agenda Biblioteca
Tallers Art
Cinema Gaudí
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Restauració de la creu de terme del passeig

10/01/2022

Restauració de la creu de terme del passeig

A finals d’any es va lliurar la memòria de la intervenció de conservació-restauració realitzada a la creu del terme de Centelles que es troba al MNAC a la Col·lecció Art Renaixement i Barroc.

L’any 2017 l’Arxiu Municipal va rebre la notícia de la possibilitat que una de les creus existents al dipòsit d’escultures del MNAC correspongués a la de Centelles. Així, el 17 de maig es va concretar una visita amb Jordi Casanovas, conservador del MNAC, i Antoni Cruanyes, l’historiador de l’art que havia anunciat aquesta possibilitat. Per part de l’Ajuntament de Centelles hi van assistir Maria Dolors Bernal, arxivera municipal, i l’alcalde Miquel Arisa, que amb la documentació aportada ho van poder confirmar.

Durant l’any 2021, des de la regidoria de Cultura s’ha concretat la intervenció de conservació i restauració de la creu, necessària per a la futura cessió en dipòsit de la peça per part del MNAC per a ser exposada a Centelles.

La intervenció ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’han executat els conservadors-resturadors Aleix Barberà Giné i Silvia Marín Ortega, dirigits per la cap de Restauració i Conservació Preventiva del MNAC, Mireia Mestre Campà, i la coordinació del conservador-restaurador d’escultura inorgànica del MNAC, Àlex Masalles, i del conservador-restaurador Carles Ribó.

L’estat general de l’obra era molt dolent i l’actuació ha anat dirigida a aturar la degradació i estabilitzar el suport amb uns criteris de mínima intervenció i màxim respecte tant a la peça com als restauradors i al medi ambient.