Bibliocabina
Presentació llibre
Cinema
Concert de primavera
Dansa
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Portes obertes escola bressol
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Restauració de la creu de terme del passeig

10/01/2022

Restauració de la creu de terme del passeig

A finals d’any es va lliurar la memòria de la intervenció de conservació-restauració realitzada a la creu del terme de Centelles que es troba al MNAC a la Col·lecció Art Renaixement i Barroc.

L’any 2017 l’Arxiu Municipal va rebre la notícia de la possibilitat que una de les creus existents al dipòsit d’escultures del MNAC correspongués a la de Centelles. Així, el 17 de maig es va concretar una visita amb Jordi Casanovas, conservador del MNAC, i Antoni Cruanyes, l’historiador de l’art que havia anunciat aquesta possibilitat. Per part de l’Ajuntament de Centelles hi van assistir Maria Dolors Bernal, arxivera municipal, i l’alcalde Miquel Arisa, que amb la documentació aportada ho van poder confirmar.

Durant l’any 2021, des de la regidoria de Cultura s’ha concretat la intervenció de conservació i restauració de la creu, necessària per a la futura cessió en dipòsit de la peça per part del MNAC per a ser exposada a Centelles.

La intervenció ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’han executat els conservadors-resturadors Aleix Barberà Giné i Silvia Marín Ortega, dirigits per la cap de Restauració i Conservació Preventiva del MNAC, Mireia Mestre Campà, i la coordinació del conservador-restaurador d’escultura inorgànica del MNAC, Àlex Masalles, i del conservador-restaurador Carles Ribó.

L’estat general de l’obra era molt dolent i l’actuació ha anat dirigida a aturar la degradació i estabilitzar el suport amb uns criteris de mínima intervenció i màxim respecte tant a la peça com als restauradors i al medi ambient.