Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Èxit del 24è Cau de bruixes de Centelles

14/02/2022

Èxit del 24è Cau de bruixes de Centelles

Dissabte 12 de febrer des del matí fins al final del dia no va faltar gent a la vila, ni la pluja que va caure una estona a mitja tarda va trencar el ritme de personal amunt i avall. La falta de llocs amb entrades fa difícil saber el nombre exacte de gent que va venir. Des de l'organització "creiem que hi ha hagut més gent que mai. HI havia ganes de poder sortir i el cau era una bona ocasió".
Pel que fa als actes hi havia multitud d'ofertes per a tots els públics i a totes les activitats hi va haver el nombre de gent marcat, especialment a les xerrades: Teresa Vinyoles, Irene Beltran i al sopar embruixat. A tot arreu hi va haver molta participació. Els actes van començar el dimarts 8 de febrer i van acabar el diumenge 13 de febrer.
El mercat màgic, entre la sagrera i Passeig, tenia totes les places plenes, procurant que els productes que s'oferien anessin lligats al tema de les bruixes.
Una de les novetats d'aquest any ha estat el retorn de la Payrona un passatge interactiu de Milnotes produccions, un espectacle per a tots els públics d'uns 30 minuts de duració, amb 25 actors i actrius que es va fer al pavelló poliesportiu.

Les bruixes de l'any com sempre s'impliquen a la festa, van fer un BruixArtSolidari que consistia a omplir de roba usada un mosaic dissenyat per Laura Ramos a la plaça vella, que portaran a Vic per beneficència. També van representar el ball de bruixes i van estar seguint totes les activitats possibles fins a la proclamació de la nova bruixa.

Un dels actes que cal destacar és la venjança de la bruixa que es feia a tres indrets diferents de forma consecutiva (Sagrera, plaça 1 d'octubre i horts de cal comte) on les persones que ho seguien anàvem amb els artistes d'un lloc a l'altre.

La manca de la cercavila de Gog i Magoc i Pierrot, va ser substituïda per la representació, tres vegades, de Temps de revoltes a la Plaça major, a la tercera representació es va proclamar la bruixa de l'any 2022 que ha recaigut en la Maria Puigbó, qui es va mostrar molt contenta "de què pensessin en mi per aquest títol". Com sempre el misteri de qui podia ser la protagonista no es va desvelar fins al final. Puigbó és centellenca de naixement i es va autoproclamar bruixa dels Casals "on vaig néixer i viure molts anys".

Amb el ritual d'obertura a la nova etapa a càrrec d'Imma del Destí es va tancar les activitats del 24è cau de bruixes tot i que el diumenge encara es feia el retorn de la Payrona.

No hi havia correfoc, però si un cau de foc a la pista del casal amb els diables cabrons i bruixes els menuts i els tabalers. No varen faltar els carrers temàtics, entre moltes altres activitats. Per la regidora de cultura Anna Chávez "pensem que tot ha anat molt bé i que s'han tornat a omplir els carrers de visitants i s'ha pogut respectar la normativa sense haver de deixar de passar-ho bé".