Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles, un municipi amb tots els colors

17/05/2022

Centelles, un municipi amb tots els colors

L’Ajuntament de Centelles, s’adhereix al dia contra la LGTBI-fòbia amb flors dels colors de la bandera LGTBI+.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia: l'homofòbia - que d'acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.

L'objectiu d'aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Centelles commemora aquest dia amb flors dels colors de la bandera LGTBI+ a diferents punts del municipi. Així mateix, la Biblioteca La Cooperativa té un aparador dedicat a aquest dia, que es pot consultar fins el 23 de maig.
Finalment, el proper 3 de juny es farà la taula rodona Fake’s i Fòbies a càrrec de Mireia Mata, Secretària d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Manuela Fernández, Directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació, Laia Serra, advocada penalista i Fina Campàs, presidenta de l’Associació Acció Trans*; moderada per Ariadna Marcé, secretària de l’Associació  Acció Trans*.  L’activitat es farà a 2/4 de 7 de la tarda l’Edifici el Sucre de Vic i cal inscriure’s a https://forms.gle/geufrvTw7XKuNFKD8