Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Es presenta la 12a edició de la campanya “Compra i descobreix Catalunya”

15/06/2022

Es presenta la 12a edició de la campanya “Compra i descobreix Catalunya”

El dijous 9 de juny va presentar-se la 12a campanya ‘Compra i descobreix Catalunya’ a la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona. A l’acte, hi van assistir representants de les Diputacions de Barcelona i Lleida i representants dels municipis organitzadors, inclosos el personal tècnic de promoció econòmica de l’Ajuntament de Centelles.

Sergi Vilamala, gerent de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, va obrir l’acte donant la benvinguda als i les assistents. Remarcà l’esforç que fan els municipis més petits per a poder mantenir els comerços de proximitat i com la Xarxa de Barris els ajuda.

Les regidores de comerç Marta Gispert de Lleida, Anna Sánchez d’Argentona i Mònica Fabra d’Ulldecona, i el regidor de Besalú, German Mas; en representació de les quadre demarcacions també van intervenir fent palesa la importància del treball transversal i col·laboratiu de la Xarxa a favor de tots el territori català.

Per altra banda, el coordinador de la Xarxa de Barris i alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va animar a continuar teixint relacions entre tots els municipis de Catalunya i a dinamitzar els barris antics. Va afegir que les administracions públiques han de lluitar per treballar per millorar la cohesió entre els diferents sectors de la societat.

Des de la Xarxa de Barris Antics es va mostrar el compromís de seguir treballant entre les diferents administracions. Per aquest motiu, des dels municipis es va acordar constituir-se en una entitat amb personalitat jurídica pròpia, estudiant quina serà la fórmula més adient.

Tanmateix, enguany finalitza el conveni de col·laboració 2019-2022, però s’acordà prorrogar-lo un any més fins a la nova constitució formal d’organització i d’estructura de treball. Així, també es plantejà el repte de treballar altres temes d’interès comú de forma col·laborativa com temes urbanístics, residus, okupacions o la recuperació de l’activitat als nuclis, entre d’altres.