Fira Ratafia
Centelles Famílies
Festa de la solidaritat
Documental M
Cinema
Botiga al carrer
Exposició Ersilia
Escola arts
Guia activitats joves
Piscina Estiu
Aplec Sardana
Concert Sardana
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inaugurades les obres de la primera fase de Sant Pau

20/06/2022

Inaugurades les obres de la primera fase de Sant Pau

La majoria de veïns, més de cinquanta dels que viuen a les 80 cases que hi ha, del nucli urbà de Sant Pau, van assistir a l'acte que es va fer dissabte al vespre a la plaça del barri, per celebrar la inauguració de les obres de la fase 1a del barri de Sant Pau que acaba amb molts anys de provisionalitat i falta de serveis a la zona.

L'acte va començar amb els parlaments de l'alcalde, Josep Paré Aregall, de l'exalcalde Miquel Aisa, del regidor de governació Toni Castells i del representant dels veïns, Alfons Garcia. Arisa va explicar la dificultat de poder arribar un acord en un tema tan complicat "ha durat molts anys les negociacions i fins ara no s'ha arribat a un acord que penso que és molt positiu per a tothom". Paré va voler agrair als veïns i veïnes la seva predisposició al llarg d'aquest any d'obres "s'ha vist que es volia tirar endavant la fase i que es volia millorar el barri". També va agrair la bona disposició de l'empresa adjudicatària, Construccions Deumal, a l'acte hi va assistir un dels responsables de l'obra perquè "Han ajudat sempre a què les obres no fossin un destorb pels veïns i perquè han fet un bon treball buscant el millor per la zona" va recalcar que "des de l'Ajuntament estem orgullosos de poder tirar endavant aquesta millora que és beneficiosa per a tothom". Per Castells "hem negociat moltes hores al barri i hem pogut arribar a acords que ara són una realitat dels quals ens sentim orgullosos". Per Garcia que es va mostrar satisfet de com ha anat tot, va parlar en nom dels veïns, va felicitar l'Ajuntament per la implicació "aquesta millora ens dóna als residents una millor qualitat de vida i acaba amb uns anys on era difícil arribar a acords per les desavinences entre els residents".

Va seguir una actuació musical d'alumnes de l'escola de música del poble, i va acabar l'acte amb una botifarrada pels veïns i veïnes.

Les obres van finalitzar el passat mes de maig s'ha executat obres de sanejament, nova xarxa d'abastament d'aigua sanitària i una instal·lació de xarxa d'hidrants d'incendi. També s'ha posat una capa d'asfalt per facilitar la recollida d'aigües pluvials. La xarxa de sanejament és separativa el que vol dir que recull les aigües pluvials per un cantó i les residuals per un altre. Segons Paré "Cal recordar que és l'obra de més import i més envergadura que s'autoritza en aquest mandat municipal. I que els veïns són els que han assumit l'obra amb el finançament i la promoció de l'obra per part de l'Ajuntament". Les obres es varen iniciar l'abril de 2021.

Més endavant es convocaran les següents fases. El projecte definitiu queda pendent de les actuacions que inclogui l'Agència Catalana de l'Aigua en el quinquenni 2022-2027 i ja hi ha un conveni amb el Consorci del Besòs per connectar amb el col·lector d'Aiguafreda, que s'ha considerat la solució més viable per a les aigües residuals.