Concert de primavera
Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

L’alcalde de Centelles participa a la reunió amb Mossos i Generalitat per frenar els robatoris en domicilis a Osona

05/12/2022

L’alcalde de Centelles participa a la reunió amb Mossos i Generalitat per frenar els robatoris en domicilis a Osona

Representants dels Serveis Territorials d’Interior i caps dels Mossos d’Esquadra es van reunir amb alcaldes i electes de ser municipis osonencs per conèixer de primera mà totes les accions fetes pels Mossos d'Esquadra per frenar l'habitual increment de robatoris en domicilis particulars que es produeixen a la tardor amb el canvi d’horari. La reunió es va fer el passat 29 de novembre, a la seu del Consell Comarcal d'Osona.

Hi van ser presents a més de l’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall, els alcaldes de Sant Julià de Vilatorta, el Brull i Tona i les alcaldesses de Seva i Taradell. També hi havia la directora dels Serveis Territorials d'Interior a la Catalunya Central, Elena Roca, i els caps de l'ABP Osona dels Mossos d'Esquadra. L'objectiu principal de la reunió va ser informar els municipis de totes les accions fetes pel cos policial per tal d'evitar un increment en els robatoris en llars.

Els Mossos van informar que, malgrat que es té constància d’aquests robatoris a domicilis amb el canvi d’horari, s’està molt lluny de les xifres d’anys anteriors. Aquest fet constata que les accions fetes estan donant resultats fins ara. La reunió es va centrar sobretot en els municipis de l'est i sud-est de la comarca, on s'han concentrat més robatoris els darrers anys. Es treballa de manera transversal amb Ajuntament, Vigilants Municipals, Policia Local i Mossos d’Esquadra per evitar els robatoris a domicilis.

 El modus operandi d'aquestes entrades il·legals són molt similars en tots els casos, entrant en la franja horària compresa entre les 18h i les 23h. Els objectius preferents solen ser habitatges en zones poc transitades o a carrers dels afores dels centres urbans. Solen accedir per la part posterior de l’edifici i sostreuen habitualment sobretot diners i joies. En cas de ser detectats, segons l’informe dels Mossos, els autors solen fugir de manera àgil sense resistència violenta.

Algunes de les mesures aplicades des del cos de Mossos d’Esquadra són:

Controls de pas: des d’abans del canvi d’hora, diversos cossos dels Mossos d’Esquadra han estat realitzant controls de pas en vies urbanes i interurbanes per controlar els accessos als municipis. Se segueixen fent regularment.

Patrullatge dinàmic de prevenció i de visualització: tant per part dels Vigilants Municipals com dels Mossos d'Esquadra, s’han incrementat els patrullatges preventius. Sobretot es fa una major incidència en aquelles zones on es detecta una major inseguretat ciutadana. Es treballa colze a colze amb els cossos de seguretat locals.

Reunions amb veïns/es: per donar consells de seguretat. Se n’han fet ja en alguns municipis, i es pot valorar la realització de més reunions en altres nuclis urbans, així com la difusió d’altra material informatiu.

Fer seguiment: des de l’ABP d’Osona es fa un seguiment de com evolucionen les setmanes en termes de seguretat ciutadana, i es preveu anar realitzant reunions recurrents com aquesta amb els ajuntaments.