Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

15 anys de Fira de la tòfona

15/12/2022

15 anys de Fira de la tòfona

Centelles acollirà el proper cap de setmana, 17 i 18 de desembre, la 15a edició de la Fira de la Tòfona. El dimecres, 14 de desembre, es va fer la presentació pública de la Fira on l’alcalde, Josep Paré Aregall, va destacar que "són quinze anys de treballar amb aquest producte i és una fira important pel municipi, ja que ajuda al comerç local i a difondre la seva comercialització entre els vilatans". Centelles havia marcat el preu de la tòfona als inicis de la comercialització d'aquest fong, ja que es considera un lloc on va començar a fer-se popular.

Pel regidor de promoció econòmica, Josep Arisa Argemí "els actes són molt similars als últims anys, destacant els tallers de cuina amb diversos especialistes". El cuiner Cesc Molera, una de les ànimes de la fira va recordar que enguany el dissabte hi haurà "Iker Erauskin d'Espacio Uma de Barcelona, Eric Soldevila i Xavier Lopez del Devici bar, Francesc Rovira de la Fonda Xesc i Club de golf Osona-Muntanyà, Sènia Villalustre del col·lectiu Taula Dolça, entre d'altres". També hi haurà un taller per perdre la por a la tòfona amb el mateix Molera i Fina Vila, estudiosa de la tòfona. Seguint amb la tradició de les darreres fires de la tòfona del municipi es muntarà una Foodtruck per poder degustar tapes amb tòfona. En nom d'Osona Cuina va intervenir Eduard Aliberch que va dir que des del seu col·lectiu "estem orgullosos de poder treballar en la difusió de la tòfona i ajudar a la fira".

Fina Vila, va dir que la tòfona de la zona "continuava sent de la millor tòfona en l'àmbit mundial". Va recordar que al poble es fa difusió a les escoles d'aquest producte i "es procura que encara som la capital de la tòfona".

Les parades de la fira es trobaran al Passeig i els tallers gastronòmics a la carpa que es situarà a la plaça Major. Es podrà visitar dissabte, tot el dia i diumenge al matí, coincidint amb el mercat dominical. A més dels tallers gastronòmics destaca el IV concurs de cuina amb tòfona destinat als cuiners joves i el tradicional concurs de gossos tofonaires que arriba a la 9a edició. El regidor Josep Arisa va puntualitzar que "de moment no hi ha molta tòfona, i no sembla un any d'alta producció, però en tindrem".

A més dels actes típics de la fira hi ha activitats paral·leles, com inflables pels més joves, xerrades, etc.

» Consultar programació de la fira