Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

S’inaugura l’exposició ‘Centelles Rehabilita’

07/03/2023

S’inaugura l’exposició ‘Centelles Rehabilita’

Centelles Rehabilita és una exposició que mostra recursos i elements per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges per a la millora de l’eficiència energètica, en motiu dels ajuts Next Generation i Programa Barris. L’exposició s’ha realitzat amb la col·laboració de Diputació de Barcelona i de les botigues i industrials del municipi que han aportat mostres de materials per a la millora d’aïllaments, com son tancaments de finestres i de portes, aïllaments exteriors, i mostres per al canvi de sistemes de climatització que substitueixen les energies fòssils per energies renovables i biomassa, com son estufes de pellet i de llenya i plaques fotovoltaiques.

Josep Paré Aregall, alcalde, i Pere Pons Vendrell, president de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, van inaugurar l’exposició el divendres 3 de març amb l’assistència d’una cinquantena de persones.  

Seguidament es va fer una taula informativa en la qual Jordi Torrents, enginyer d’edificació i arquitecte tècnic, va exposar les oportunitats i possibilitats reals per a fomentar la rehabilitació energètica d’acord amb la realitat del municipi de Centelles. En la taula informativa també es van donar a conèixer els aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation, amb les aportacions d’Eva Bonet, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona; Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, i Marta Martínez, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Els aspectes que més es van destacar durant l’acte van ser l’oportunitat dels ajuts Next Generation per a rehabilitar el patrimoni particular, especialment en el cas de Centelles que amb el programa Barris té reservada una partida d’1.818.458’23 euros. També es va posar en valor que rehabilitar amb eficiència energètica vol dir, en la majoria dels casos, abrigar l’edifici posant-li aïllaments i que, per tant, es tracta d’una inversió que genera un estalvi econòmic des del primer moment. Finalment es va valorar l’esforç de la ciutadania i de professionals del sector de l’arquitectura en la gestió de la documentació per a sol·licitar els ajuts.

Les persones interessades en els ajuts per a la rehabilitació poden informar-se a l’Oficina de Promoció Econòmica, ubicada al carrer Nou, núm. 11, trucant al telèfon 938 811 257 o bé mitjançant l’adreça electrònica cntl.ope@centelles.cat. Allà també podran concertar, si és d’interès, una visita a l’edifici d’habitatges, on es farà una primera valoració tècnica i proposta d’intervencions que garanteixin el compliment dels requisits d’eficiència energètica establerts a les bases de les subvencions.

L’exposició Centelles Rehabilita es podrà visitar durant el mes de març a la sala d’exposicions del carrer de Jesús, 15 els dissabtes i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20h.