Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Primera pedra del parc fotovoltaic públic al polígon de La Gavarra

16/03/2023

Primera pedra del parc fotovoltaic públic al polígon de La Gavarra

Aquest dijous 16 de març s’ha posat la primera pedra del parc fotovoltaic públic al polígon industrial de La Gavarra. Que ha de servir per subministrar energia neta a la població de Centelles. El pressupost puja un milió i mig d’euros dels quals la Diputació n’aporta un milió. Es posaran 2180 plaques que generaran més 1000 kw.

L’acte ha comptat amb la presència de Pilar Díaz Romero, Diputada adjunta a l’Àrea de Presidència de la Diputació́ de Barcelona, Josep Paré Aregall, alcalde de Centelles, Miquel Arisa Coma exalcalde, i Alex Sánchez de l’empresa Elecnor principal adjudicatària de l’obra. L’alcalde ha destacat “tenim projectes molt significatius per generar i estalviar energia buscant l’autoconsum als edificis públics i en el cas de les plaques fotovoltaiques de la Gavarra creiem que significaran un gran estalvi pels clients de l’empresa municipal que potencialment som tots els ciutadans i ciutadanes de la vila”. Per Paré la inversió ens surt bé de preu i “feia falta per l’Electra poder generar energia pròpia”. Ha assegurat que serà el primer parc d’aquestes característiques de caire municipal a la província de Barcelona.

Pilar Díaz ha manifestat que “des de la Diputació es dona total suport a projectes valents i importants i més quan hi ha lideratge com és el cas, era un projecte necessari i visionari ja que cal un consum raonable i sostenible”. Per Arisa ha estat important poder fer el projecte que s’havia preparat durant el seu mandat i va recordar que el projecte és de l’any 2019, i per Sánchez serà una tasca important que un cop acabada serà una gran instal·lació”.

Han assistit a la col·locació de la primera pedra diversos regidors i regidores del consistori.  A la primera pedra s’hi ha col·locat a la caixa una acta recordant els regidors i regidores de la legislatura, la fitxa tècnica de la instal·lació, un exemplar de la revista local El Portal del mes de febrer, la portada de La Vanguardia del dia, la revista municipal número 2 dedicada a l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Un cop a dins el forat tots els regidors i regidores presents han posat una palada de terra a sobre.

Paré, també ha recordat que està en marxa el projecte per instal·lar quatre fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles. El cost del conjunt de les actuacions s’eleva a 2,2 milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona en subvenciona 1,5 milions a través del programa sectorial Renovables 2030. Les fotovoltaiques s’instal·laran a les cobertes del Casal Francesc Macià i de la pista poliesportiva de l’Escola Ildefons Cerdà, així com als aparcaments de la zona esportiva i de l’Institut Pere Barnils.