Aplec Turó Puigsagordi
Exposició i conferències Primera República
Miniconcerts de primavera
Taller paternitats
Caminada i cursa solidaria
Exposició 200 anys Vedruna
Agenda Biblioteca
Documental de Berta a Teo
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles acollirà la Monifesta’t 2023

10/05/2023

Centelles acollirà la Monifesta’t 2023

El cap de setmana del 19 al 21 de maig, Centelles acollirà La Monifesta't 2023, la trobada de monitores i monitors associats a Esplac-Esplais Catalans. Es preveu que 750 joves monitors i monitores d'una setantena d'esplais reivindiquin la tasca de monitoratge al poble, aprofitant per formar-se i festejar, com va explicar la vicepresidenta de l'entitat, Alicia Antolin, el dimarts en la presentació de la trobada.

El lema d'enguany és "Pel món que volem les joves eduquem" i el fil central de Monifesta't 2023 és la reivindicació de l'organització juvenil i del paper del jovent en la societat. Esplac és una associació d'esplais laics i progressistes de Catalunya que organitza una trobada cada tres anys, a diferents llocs de Catalunya. Esplac agrupa 110 esplais, 71 poblacions, 7803 infants i joves i 2084 monitors i monitores.

El programa de la Monifesta't inclou activitats molt diverses, com va dir Pau Casanovas d'Esplac: "hi ha coneixença, formacions, dos actes reivindicatius i espais d'oci". Destaca l'acte central del dissabte 20, a la plaça Major, on es llegirà un manifest i una acció reivindicativa per visibilitzar la tasca educativa dels esplais. Pel que fa a actuacions destaca la del grup Al·lèrgiques al pol·len, format per monitores vinculades a Esplac. El divendres 19, hi ha l'acte d'obertura i sopar d'inauguració a la plaça Major seguit de balls populars. El dissabte 20, s’han organitzat xerrades, dinar de carmanyola, formacions, debats, tallers i l'acte unitari. El diumenge 21, al matí, les activitats es traslladen al Pla del Mestre on després de dinar es farà l'hora dels adéus.

L'alcalde, Josep Paré Aregall, va obrir l'acte de presentació recordant el seu inici i pas per l'Esplai del poble "és molt important la tasca dels Esplais i cal agrair la seva tasca al municipi". La regidora de Joventut, Anna Chávez Calm va agrair a Esplac “com ens ho heu posat de fàcil per organitzar la trobada”.