Protocol seguretat oficines municipals
Vesprades de tardor
Regala Cultura per Nadal
Mostra artistes locals
Cinema Gaudí
Caça tio
Portar pessebre
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Gairebé 600 alumnes d’Osona presenten les seves cooperatives

24/05/2018

Gairebé 600 alumnes d’Osona presenten les seves cooperatives

L’acte s’inclou dins la cloenda del programa CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola) 

Aquest dimecres 23 de maig uns 600 escolars de 5è i 6è de primària de diferents centres de la comarca d’Osona han participat a l’acte de cloenda del programa CUEME de Cultura Emprenedora a l’Escola, que ha tingut lloc al recinte firal de El Sucre de Vic. 

Durant l’acte, els alumnes han participat en diferents activitats: un speed dating on en un minut i mig han explicat el seu projecte a altres participants, taules rodones temàtiques sobre el projecte en un set de televisió i el muntatge d’un stand per a la venda dels seus productes demostrant eficiència i eficàcia. 

CUEME promou que els alumnes creïn i gestionin cooperatives escolars. Durant el curs, s’han creat un total de 26 cooperatives que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda.

En aquesta edició hi ha participat centres de Centelles, Lluçanès, Manlleu, Roda de Ter, Vall del Ges, Orís i Bisaura i Vic. 

La jornada s’ha tancat amb la visita de dos representants d’adolescents.cat (Sir John i la Juliana, ànima lliure) que han recorregut i comentat els stands un cop acabats.

L’acte ha estat promogut i organitzat per les àrees d’ensenyament i promoció econòmica del Consell Comarcal d’Osona, els ajuntaments de Centelles, Manlleu i Vic, Creacció, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, el Consorci del Lluçanès, amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ateneus Cooperatius de la Generalitat.

A l’acte hi han assistit representants polítics de les diverses entitats implicades: Anna Franquesa, consellera delegada d’Ensenyament, Consell Comarcal d’Osona; Roger Corominas, conseller delegat de Promoció econòmica i Consum del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa Coma, alcalde de Centelles; Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès; Àlvar Solà, regidor d’Educació, l’Ajuntament de Vic, Manel Romans, vicepresident del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i Núria Masnou, regidora d’Educació de Sant Quirze de Besora.